Инфо

14. октобар 2021.14. окт 2021.
ФОТО: ВК ШАБАЦ, Р. Филиповић: Голман ВК Шабац

ФОТО: ВК ШАБАЦ, Р. Филиповић: Голман ВК Шабац

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Отпор и жал

Бројни пробелми и два врло квалитетна меча. Мало среће недостајало за победу против Мађара која би водила у четвртфинале. Палермо и БВСЦ заслужено међу осам најбољих. Марковић најбољи стрелац
Шабац се опростио од Европе за сезону 2021/22, учинио је то на квалитетан начин и без простора за замерку на приступ и залагање, али остаје жал због кадровских пробелам у Утрехту, а потом и Палерму, јер се после свега јасно стиче утисак да Шапчанима није неодстајао квалитет, већ квантитет, те да би са комплетним саставом, какав су имали ривали, вероватно сада говорили о четвртфиналу другог европског такмичења и највећем међународном успеху овог спортског колектива.

Шабац – БВСЦ 7:8 (2:4, 3:2, 1:1, 1:1)
Палермо. Судије: Хуамандреу (Шпанија) и Тиоцо (Хрватска). Искључења: Шабац 6; БВСЦ 7. Петерци: БВСЦ 1 (1).
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић 2, Репановић, Котсев 2, Жежељ, Ћетковић, Станић 1, Мараш, Шулц 2, Васовић, Тонковић, Зељковић.
БВСЦ: Ђорке, Нађи 2, Сапо 1, Сабо, Батизи, Аг 1, Месарођ јуниор, Ђарфаз, Ковач, Пастор 3, Ирмеш 1, Месарош, Кардош.

Палермо – Шабац 14:8 (4:2, 3:0, 3:4, 4:2)
Палермо. Судије: Тиоцо (Хрватска) и Моиралис (Грчка). Искључења: Палермо 7; Шабац 9. Петерци: Палермо 1 (1); Шабац 2 (2).
ПАЛЕРМО: Никосиа, Дел Басо 2, Туркини, Дипати, Оћионе 1, Влаховић 2 (1), Ђилберти, Марциал 2, Ло Каскио, Ирвинг 3, Ло Дико, Башић 4
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел, Марковић 4 (1), Репановић, Котсев 2, Жежељ, Ћетковић, Станић 1, Мараш, Шулц 1 (1), Васовић, Тонковић, Зељковић.

Шабац – Стразбур 10:10 (1:2, 2:3, 3:2, 4:3)
Палермо. Судије: Тиоцо (Хрватска) и Хеншел (Немачка), Искључења: Шабац 9; Стразбур 9. Петерци: Шабац 1 (1).
ШАБАЦ: Филиповић, Вогел 1, Марковић 1 (1), Репановић 1, Котсев 2, Жежељ, Ћетковић 1, Станић, Мараш, Шулц 2, Васовић, Тонковић 2, Зељковић.
СТРАЗБУР: Дорн, Кановас, Башелие, Ћеска, Миси 1, Бабић 2, Ви, Буха 3, Дено, Мишић 2, Буден 1, Валентино 1, Фонтани.


Херојски је свега 11 момака изборило други круг у Холандији, али је распоред ЛЕН немилосрдно седам дана касније позиционирао наредни турнир, те нису могли ни да се опораве сви играчи, Стојановић и Тубић, важни делови овосезонског Шапца пропустили су свих седам европских мечева, док је у Италији тим био без првог тренера Анте Васовића. Упркос свим проблемима, поново можемо говорити о фортуни која је окренула леђа.

ФОТО: ВК ШАБАЦ, КАПИТЕН И ПРВИ СТРЕЛАЦ: Н. Марковић


У првом колу другог круга (осмине финала), Шабац је био аутсајдер против снажних Мађара, БВСЦ Жугла, међутим дуел је био потпуно изјендачен. Мали пад на старту другог периода Шапчани су надокнадили до краја истог, пришли на минус један и били на гол заостатка у мечу високог темпа. Петерац почетком последње четвртине донео је плус два Мађарима, Шулц је вратио минус један, било је прилика за изјендачење, преокрет, али остало је 8:7. Ова победа, испоставило се, водила би у четвртфинале.



Палермо је изузетно расположен ушао у суботу и доминацијом у другом и на почетку трећег периода остварио заслужену победу, али незаслужено високу с обзиром на однос снага у базену.

Вашаш елиминисан
Највеће изненађења рунде осмине финала је елиминација једног од фаворита за трофеј, мађарског Вашаша. У групи чији су они били домаћини. Шибеник је претрпео три пораза, док су Сабадел, Ортиђа и Вашаш имали по шест бодова. Кобни за Вашаш био је пораз од два гола разлике против Сабадела, те су са две победе остали без места међу осам најбољих.


После другог дана две екипе су обезбедиле следећи круг и Шабац и Стразбур су играли за престиж. Меч је био ефикасан, допадљив и реми је, с обзиром на успоне и падове оба тима, најреалнији резултат. У четвртфинале су се пласирали Палермо и БВСЦ. Најефикаснији у Шапцу на Сицилији био је капитен Никола Марковић са седам голова.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa