Инфо

28. октобар 2021.28. окт 2021.
Мора боље у Београду: М. Срдановић

Мора боље у Београду: М. Срдановић

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Повратак првенству

Шабачки рукометни клубови, суперлигаши, имали су слободне викенде непредвиђене календаром. Металопластика је одмарала захваљујући иступању Новог Пазара из Супер лиге, док је Медицинару меч одложило гостовање Радничког из Крагујевца у Шведској. Током викенда их очекују тешки дуели.
Медицинар ће дочекати вишеструког шампиона и ове сезоне поново апсолутног фаворита у борби за титулу, екипу Јагодине. Једино је реална рутинска победа гошћи, све друго је пријатно изненађење.

Више од резултата испит за Медицинар је психичка снага и приступ после лошег наступа против Војводине. Баш у том мечу је тренер Сандра Колаковић највише својим играчицама замерила недостатк жеље. Ово је прилика да понов искажу труд и посвећеност. Када је на другој страни Јагодина то је примарно.

-Све је на њиховој страни, а ми морамо да демонстрирамо да жеља није. Неопходан је максимум на сваком тренингу, а онда и на утакмици. Против бољих тражимо њихове недостатке, остајући верни својој игри. Није важно ко је на другој страни,, већ да на крају утакмице немамо шта да замеримо себи збг начина на који смо се борили и играли – истакла је капитен екипе Вања Радукић.

Јагодина је изузетан тим, терет је равномерно расподељен, те њихове рукометашице нису у врху појединачних достигнућа, а опет су лидери на табели. Срну Сукур су Шапчани упознали у дресу Медицинара. Мајкић, Аџић, Гојковић, Бојичић, Радовић су све имена која би сваки тренер желео у екипи.
Металопластика се лоше провела у Крагујевцу и има императив нових бодова у Београду, против Обилића. Иако нису у групи фаворита, „витезови“ са Врачара су најбољи представниц славног спортског имена и успешно одолевају бризи за опстанак. Поново ће бити задовољни опстанком, а тим делује боље него претходне сезоне. Појачан искусним Жујовићем, Гојковићем, Јовановићем, ослоњен на Једоксића и Слађића који је и други стрелац лиге, уме да направи проблем. Раднички је добра лекција шта се догоди када се Обилић потцени.

-Успони и падови током меча и сезоне су очекивани за млади тим који се још уиграва, али то не сме да буде оправдање за неуспехе. Знамо чији грб носимо и морамо да га оправдамо добрим резултатима – јасан је капитен Дарко Арсић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa