Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Фото: Западна Србија

Фото: Западна Србија

ПОКРЕТ ЗАПАДНА СРБИЈА ПРОСЛАВИО ДЕВЕТИ РОЂЕНДАН

Шабац није успутна станица

“Хала “Зорка” је по први пут у власништву града, као и цео стадион ФК “Мачва”. За реконструкцију болнице опредељено је 50 милиона, а преко 50 младих људи запослено је у Дому здравља. Цена вртића смањена је за 10 одсто, израђен је План одрживе урбане мобилности, а сви суграђани од 65 година и старији градски превоз користе бесплатно”, рекао је Немања Пајић, председник Покрета Западна Србија
Покрет Западна Србија основан је 8. новмбра, пре девет година. Локална политика, развој града Шапца и потребе наших суграђана одувек су били фокус интересовања овог покрета, који је на сваке изборе излазио самостално, са јасним програмом.

-Шабац за нас никада није био успутна станица или одскочна даска ка Београду. У изазовном изборном процесу у референдумској атмосфери успели смо да радом на терену дођемо до својих бирача и уз њихову подршку успели да направимо програмску коалицију и испоштујемо вољу грађана.- рекао је Немања Пајић, председник Покрета Западна Србија.

Недавно је навршена прва година мандата нове власти у којој је спроведено више мера из програма са којим је Западна Србија изашла на локалне изборе 2020. године. Пајић посебно истиче да је фискална консолидација оно што је обележило прву годину власти.

Пајић је подсетио да се добри односи за градовима побратимима настављају, али и да је сарадња са републичким као и регионалним нивоима власти значајно побољшана


-Развој индустријске зоне је био један од сегмената нашег програма- већ у првој години имамо новог инвеститора, компанију “Минт”. У Локалном акционом плану запошљавања пажња је посвећена теже запошљивим групама, између осталог, и акредитованим обукама у Тренинг центру који ће до краја године бити проширен, тако да се једнако брине о запошљавању свих наших суграђана. До сада је урађено 20 километара локалних путева а до краја године у плану је још 40 километара. Хала “Зорка” је по први пут у власништву града, као и цео стадион ФК “Мачва”, а адаптацијом Градског стадиона као и реконструкцијом сале у Мајуру, заједно са отвореним базенима значајно ћемо унапредити спортску инфраструктуру, што је, такође, била мера у програму када је реч о спорту. Када је реч о култури, залагали смо се за спомен-комплекс “Мишар”, што ће у сарадњи са Министарством културе бити реализовано. Град Шабац је пример добре праксе у социјалној заштити у читавој земљи јер има 6 права и 12 услуга, а предах смештај је услуга за коју смо се посебно залагали. За реконструкцију болнице опредељено је 50 милиона, а преко 50 младих људи запослено је у Дому здравља што је важно у пандемији коронавируса, а помоћ није изостала ни у опреми; купљена су 3 санитета и бројна опрема. Цена вртића смањена је за 10 одсто, израђен је План одрживе урбане мобилности, а сви суграђани од 65 година и старији градски превоз користе бесплатно, рекао је Немања Пајић.

Фото: Западна Србија


Пајић је подсетио да се добри односи за градовима побратимима настављају, али и да је сарадња са републичким као и регионалним нивоима власти значајно побољшана.

Западна Србија ће наредне године прославити значајан јубилеј- десетогодишњицу постојања, а у наредном периоду Покрет ће наставити своје активности у погледу реализације програма.
Западна Србија

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa