Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Фото: Општина Владимирци

Фото: Општина Владимирци

ОСМА РЕДОВНА СЕДНИЦА СО ВЛАДИМИРЦИ

Ребаланс буџета и стипендије

Додатно појашњење да је конкурс од 20. до 30. новембра за дефицитарне академце и да ће студенти прве године имати пет хиљада месечно, друге шест, треће седам и завршне осам хиљада динара
Експедитивни рад, те бројна решена питања, обележили су и ово заседање СО Владимирци. У центру пажње је био ребаланс буџета, шести по реду:
-Задовољство је као у свакој доброј кући када се има више средстава, односно новца, па се може улагати у путеве и друга житељима битна питања за бољи живот. Битно је да смо ускладили са законом проблеме који нас тиште попут управљања гробљима и сахрањивањима која је постала присутна у свим селима, али и били здушно око коефицијента за обрачун пореза. Као и у предлогу одлуке о управљању комуналне делатности зоохигијене, управљању пијацама, и тако показали да ниједна сфера живота није мање важна овој локалној самоуправи, истакао је председник овог тела Раде Ковачевић.

Уследила су именовања председника и чланова одбора за праћење етичког кодекса фукционера локалне самоуправе али и разрешења и именовања чланова управних и надзорних одбора. На крају су се одборници позабавили питањима и иницијативама које је Сања Ђуричић преточила у изречено задовољство како стањем буџета тако и радом скупштине:
-Срећна сам што се челни тим општине које води Горан Зарић али и рад скупштине који надзире председник Раде Ковачевић здушно брину о грађанима. Све похвале на рачун одлуке о стипендирању студената физике, хемије, математике, машинства и медицине присећајући се и личног искуства колико то значи онима који добију стипендију. А оне који остану без тог пострека у учењу да се додатно потруде, рекла је Сања Ђуричић.

Додатно појашњење да је конкурс од 20 до 30. новембра за дефицитарне академце и да ће студенти прве године имати пет хиљада месечно, друге шест, - треће седам и завршне осам хиљада динара. Обавезни су само да уколико им се понуди посао на територији општине исти прихвате или врате стипендију.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa