Инфо

11. новембар 2021.11. нов 2021.
Важни окршаји: ВК Шабац (ФБ)

Важни окршаји: ВК Шабац (ФБ)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Земун под императивом

Трећи узастопни првенствени дуел где је само победа задовољавајући учинак. Наис парирао само на почетку меча. Пауза пред Нови Београд. Синоћ меч против Ваљева у Купу
Шабачки ватерполисти, осим уколико се није догодила сензација, у тренутку док ово читате, већ су четвртфиналисти Купа Србије. Гостовали су синоћ екипи Ваљева, члану Прве А лиге као апсолутни фаворити. Једнаку улогу фаворта Шапчани имају и у викенд окршају против Земуна на домаћем базену.
У Нишу Шабац није имао довољно јаког ривала, тек су у првој четвртини успели да се донекле носе домаћи са много квалитетнијом екипом, док је остатак меча зависио од расположења Шапчана и потребе да се уштеди енергија.

Наис - Шабац 11:20 (2:5, 4:5, 1:6, 4:4)
Базен Чаир. Судије: Прлић и Миловић. Искључења: Наис 15, Шабац 16. Петерци: Наис 1 (1), Шабац 5 (4).
НАИС: Лазић, Стаматовм Пошмуга 4, Вуловић, Ђорђевић 1, Вујовић 1, Барбарез 1, Лазић , Кујовић, Шиљ 2, Поги, Брбењук 2, Томић, Милојковић.
ШАБАЦ: Филиповић, Жежељ 1, Марковић 1, Репановић 3, Копцев 1, Васовић 3, Митровић 3, Станић 1, Тубић, Стојановић 6, Мараш, Вукадиновић, Ћетковић 1.


Земун и Ниш спаја чињеница да су екипе са једним, односно ниједним бодом, те у овом тренутку такмаци чији ће међусобни дуел показати ко је у овом тренутку ближи баражу, а ко директној елиминацији у нижи ранг. Земун је имао све да оствари и победи претходног викенда против Пролетера, али су за мање од две четвртине изгубили плус шест. Водили су 7:1 у 18. минуту, а завршено је 9:9. Зрењанинци су три секунде пре краја освојили вредан бод.

Важни окршаји: ВК Шабац (ФБ)


Екипа наредног ривала Шапца је слична прошлосезонској, тренер се није мењао. Јапунџић и некадашњи капитен Шапца Поповић, још су лидери екипе ослоњене на играче формиране у активној и квалитетној клупској школи клуба. У Нишу Вогел и Шулц нису наступали, а дуел против Земунаца је и прилика за одмор још неких играча, јер следе важни мечеви потом. Два дербија, против учесника Лиге шампиона, Новог Београда и Црвене Звезде, као и четвртфинале Купа и борба за финални турнир.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa