11. novembar 2021.11. nov 2021.
Važni okršaji: VK Šabac (FB)

Važni okršaji: VK Šabac (FB)

VATERPOLO: SUPER LIGA

Zemun pod imperativom

Treći uzastopni prvenstveni duel gde je samo pobeda zadovoljavajući učinak. Nais parirao samo na početku meča. Pauza pred Novi Beograd. Sinoć meč protiv Valjeva u Kupu
Šabački vaterpolisti, osim ukoliko se nije dogodila senzacija, u trenutku dok ovo čitate, već su četvrtfinalisti Kupa Srbije. Gostovali su sinoć ekipi Valjeva, članu Prve A lige kao apsolutni favoriti. Jednaku ulogu favorta Šapčani imaju i u vikend okršaju protiv Zemuna na domaćem bazenu.
U Nišu Šabac nije imao dovoljno jakog rivala, tek su u prvoj četvrtini uspeli da se donekle nose domaći sa mnogo kvalitetnijom ekipom, dok je ostatak meča zavisio od raspoloženja Šapčana i potrebe da se uštedi energija.

Nais - Šabac 11:20 (2:5, 4:5, 1:6, 4:4)
Bazen Čair. Sudije: Prlić i Milović. Isključenja: Nais 15, Šabac 16. Peterci: Nais 1 (1), Šabac 5 (4).
NAIS: Lazić, Stamatovm Pošmuga 4, Vulović, Đorđević 1, Vujović 1, Barbarez 1, Lazić , Kujović, Šilj 2, Pogi, Brbenjuk 2, Tomić, Milojković.
ŠABAC: Filipović, Žeželj 1, Marković 1, Repanović 3, Kopcev 1, Vasović 3, Mitrović 3, Stanić 1, Tubić, Stojanović 6, Maraš, Vukadinović, Ćetković 1.


Zemun i Niš spaja činjenica da su ekipe sa jednim, odnosno nijednim bodom, te u ovom trenutku takmaci čiji će međusobni duel pokazati ko je u ovom trenutku bliži baražu, a ko direktnoj eliminaciji u niži rang. Zemun je imao sve da ostvari i pobedi prethodnog vikenda protiv Proletera, ali su za manje od dve četvrtine izgubili plus šest. Vodili su 7:1 u 18. minutu, a završeno je 9:9. Zrenjaninci su tri sekunde pre kraja osvojili vredan bod.

Važni okršaji: VK Šabac (FB)


Ekipa narednog rivala Šapca je slična prošlosezonskoj, trener se nije menjao. Japundžić i nekadašnji kapiten Šapca Popović, još su lideri ekipe oslonjene na igrače formirane u aktivnoj i kvalitetnoj klupskoj školi kluba. U Nišu Vogel i Šulc nisu nastupali, a duel protiv Zemunaca je i prilika za odmor još nekih igrača, jer slede važni mečevi potom. Dva derbija, protiv učesnika Lige šampiona, Novog Beograda i Crvene Zvezde, kao i četvrtfinale Kupa i borba za finalni turnir.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa