Инфо

24. фебруар 2022.24. феб 2022.
Фото: ВК Шабац, ВК Сава (2008. годиште)

Фото: ВК Шабац, ВК Сава (2008. годиште)

ВАТЕРПОЛО: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Два тима међу финалистима!

Шабачка ватерполо школа се већ издвојила резултатима у млађим категоријама, а овог фебруара је поновила успех каквим се друге екипе не могу похвалити. Међу финалистима Купа Србије за 2008. годиште, којих има укупно шест, играће чак две шабачке екипе! Играчи „Саве“ 2008. годиште, односно неприкосновени освајачи свега већ три године под капицом Шапца још једном су демонстрирали силу. На свом Градском базену су на полуфиналу државе савладали Спартак и Таш са по 20:2, односно Партизан 13:3 и пренели свих шест бодова на финални турнир у Новом Саду заказан за 12. и 13. март.

-Амбиције не мењамо. Желимо да одбранимо пехаре. Већ значајан број ових момака наступа за први тим ВК „Сава“, а како није могуће играти за млађе категорије једног и први тим другог клуба, сада су ВК „Сава“, али желе да истовремено одбране титулу и донесу прву историјску Сави – истакао је Немања Личанин који је са Мирославом Мандићем предводио Саву на полуфиналном турниру.

Вредан подвиг начинио је и Шабац. Момци годину дана млађи од свих победом над Земуном на другом полуфиналном турниру у Новом Саду направили су сензацију и пласирали се на финале државе, што је до сада за њих био недосањан сан у конкуренцији старијих. До подвига су их водили Мирослав Петровић и Игор Јовановић.

На финалном турниру ће наступити: Војводина, Нови Београд, Таш, Партизан, Сава и Шабац. Бодови су пренети и свако ће играти против ривала са којима се није састајао у полуфиналу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa