Инфо

10. март 2022.10. мар 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Центар за стручно усавршавање Шабац

Моја Србија у Шапцу

Кроз игру, забаву и квизове ученици петог и шестог разреда шабачких основних школа у Центру за стручно усавршавање Шабац током два месеца сазнаће више о култури, језику, географији и историји Србије
Пројекат “Моја Србија” намењен ученицима петог и шестог разреда шабачких основних школа почео је у Центру за стручно усавршавање Шабац.

Национални идентитет, културна баштина, истицање вредности и значаја најважнијих обележја наше земље, научни и географски појмови, истакнути умови које је изнедрила наша земља, књижевници само су неке од области пројекта “Моја Србија”.

Предавачи истичу да је овакав вид усвајања знања модеран приступ образовању и настави, те деца лакше усвајају садржаје када су им представљени на занимљив начин.

-Кроз игру ученици ће стећи нова знања. Имаће прилику да чују нове и едукативне садржаје са којима се можда не сусрећу током редовне наставе у школама. Ове активности ће им свакако значити и у будућности, јер ће усвојити нове технике учења – каже Татјана Красић педагог.

Предавања из српског, географије и других бројних области биће реализована сваке суботе, наредна два месеца.

Фото: "Глас Подриња"


Циљ пројекта је повезивање школа и ученика ради даљег развијања другарства, тимског и такмичарског духа, али и стицање нових знања и вештина у вези са Србијом.

-После великог интересовања за зимске школице одлучили смо се да реализујемо пројекат „Моја Србија“ у наредна два месеца. Предавачи и реализатори су наставници из ОШ „Лаза К. Лазаревић“, а учесници могу бити основци из свих школа са територије града окупљени у тимове од пет чланова -нагласила је стручна сарадница ЦСУ Ивана Богићевић.

Предавања ће пратити истраживачки задаци и квиз знања, а на крају циклуса победници ће добити вредне награде.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa