Инфо

17. март 2022.17. мар 2022.
У борби за плеј оф и опстанак: ФК Мачва (фото: З. Дивљаковић)

У борби за плеј оф и опстанак: ФК Мачва (фото: З. Дивљаковић)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Сада се збори о опстанку

Настављен низ лоших резултата. Свака наредна утакмица важна. Мачва и Бачка у истој позицији. Шест екипа ће у нижи ранг, сада је све упитно
Мачва наставља да игра лоше и бележи још слабије резултате. Један од најмлађих тимова лиге, до пре неколико месеци најпријатније изненађење је у „слободном паду“ и екипа која је средином октобра била друга, сада је на деветом месту страхујући од зоне испадања. Нису били можда реални ни сјајни наступи на почетку сезони, али свакако нису реалне ни тренутне игре. Нема много говора о утакмицама, једноставно сви ривали изгледају сигурније од Мачве и то покаже резултат.

Савић није више тренер
Млади стручњак Борис Савић није више тренер Мачве. После низа лоших резултата руководство клуба и Савић су споразумно прекинулу сарадњу. Уз трнера Савића екипу је напустио и асистент Горан Вуковић. Савић је почетком јуна дошао у Шабац после добрих резултата у Звијезди и ИМТ Раковици.


Пет узастопних пораза звучи грозно, но и то је део прошлости, садашњост и будућност брину. Плеј аут је тренутно реалнији од плеј офа, али све клизи ка немирној сезони бриге за спас. Екипа вапи за победом, што пре, већ у петак, када долази Бачка, екипа у сличној позицији као Мачва и жељна да се гости у Шапцу. Борис Савић није више тренер и да ли ће „шок терапија“ дати резултат показаће петак.

Графичар – Мачва 3:0
Београд. Гледалаца: 300. Гл. судија: Предраг Јањуш; помоћници: Крстић и Митић. Стрелци: Митуљкић, Илић и Кнежевић. Жути картони: Илић (Графичар); Адамовић, Николић (Мачва).
ГРАФИЧАР: Манојловић, Матић (Бурмаз), Голијанин, Митуљикић (Бабић), Бачанин (Поњевић), Кнежевић, Илић (Петровић), Лековић, Шишков, Стајић, Луис Ибанез (Васиљевић).
МАЧВА: Самуровић, Николић, Пешић, Јевтић, Марковић (Арнаутовић), Тојчић, Пејчић (Мијаиловић), Белић, Стевановић (Ристовић), Кукуличић (Чворић), Марјановић (Адамовић).


Подсећамо да због смањења броја клубова у Супер лиги, чак шест екипа Прве лиге ће у нижи ранг, дакле десето место доноси спас, не и 11. позиција. Мачва је сада девета и уз Кабел у најслабијој форми у Лиги. Бачка је на позицији 11 са три бода мање. Толико је важан предстојећи дуел. Једна победа мења много тога, али је треба остварити.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa