Инфо

21. април 2022.21. апр 2022.
За миран финиш сезоне – ФК Мачва

За миран финиш сезоне – ФК Мачва

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Борба за миран финиш

Прилика да се што раније осигура опстанак. Јуче у Новом Саду. Фаворити против Златибора. Девет бодова из три кола гарантују мир
Много прилика је ове сезоне пропустила шабачка Мачва, надамо се да ову последњу преосталу неће. Она се зове миран финиш сезоне. Тимок је био незгодан такмац, али је голом Тојчића савладан. Јуче је шабачки тим играо у Новом Саду против одавно прежаљеног Кабела. Уз свако поштовање за младост и таленат ове екипе, не би смео да се понови кикс и губљење два бода као крајем године.

- Ми смо у доброј позицији и желимо да што раније обезбедимо свој статус како не би имали притисак у последњим колима где ће извесно бити много тензије. Тактички напредујемо, делује ми да играмо све боље и зато сам оптимиста – рекао је тренер Милан Милановић.

Мачва – Тимок 1:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 500. Главни судија: Никола Бикић (Зрењанин); помоћници: Ловре (Н. Сад) и Томовић (Панчево). СТРЕЛАЦ: Тојчић у 74. минуту. ЖУТИ КАРТОНИ: Белић, Пешић, Марјановић (Мачва); С. Петровић (Тимок).
МАЧВА: Самуровић, Јевтић, Пешић, Кукуличић (Панић), Белић, Арамбашић (Чворић), Марјановић, Тојчић, Мијаиловић (Арнаутовић), Адамовић, Мићановић (Ристовић).
ТИМОК: Н. Петровић, Л. Николић (Ристић), Симоновић, Пантић (У. Николић), Ђукић (Мартин), Тричковић, Божовић (Р. Николић), Жерјал, Давидовић (Анђелковић), С. Петровић, Чукубука.



Васкршњи викенд је без прволигашког фудбала, но већ у среду, 27. априла, Златибор, стиже у Шабац. Освојили су вредан бод у Добановцима, јуче им је гостовао Рад. Управо „грађевинари“ су наредни противник Мачве после дуела у среду. Шапчани ће на Бањицу првог маја.

Иако је првобитним пропозицијама за сезону 2021/22. ФСС предвидео да у нижи ранг одлази шест екипа, а прве две после плеј офа одлазе директно у Супер лигу, током сезоне је дошло до промене. Одлучено је да не буде смањења Супер лиге на 14 екипа, те уместо шест, четири екипе из Прве лиге одлазе у српсколигашки ранг.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa