Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

У САБОРНОМ ХРАМУ У ШАПЦУ ПРОСЛАВЉЕН ПРАЗНИК ВАЗНЕСЕЊА

Није све у нама земља

У имену празника, које својом лакоћом надилази законе материје, као да је уплетена сама тајна догађаја. Вазнесење показује пут ка отвореном небу које није ни место, ни димензија, него стање обожене људске природе, где човек равнобожно кроз Христа учествује у слави Божјој
Спасовдан или Вазнесење Христово је хришћански празник, који се слави у 40. дан након Васкрса. Тог дана се Христос јавио својим ученицима и рекао: „Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен.



Обећао им је Духа Утешитеља и заповедио да до силаска Духа Светога не излазе из Јерусалима. Подигнутих руку благословио је ученике и, завршивши своју мисију, вратио се Богу Оцу.

„Идите по свему свету и проповедајте Јеванђеље сваком створењу. Ко поверује и крсти се, биће спасен, а ко не поверује биће осуђен”


У Саборном храму Светих апостола Петра и Павла прослављен је празник Вазнесења Господњег.

- У имену празника, које својом лакоћом надилази законе материје, као да је уплетена сама тајна догађаја. Вазнесење показује пут ка отвореном небу које није ни место, ни димензија, него стање обожене људске природе, где човек равнобожно кроз Христа учествује у слави Божјој. Јесмо од земље, али није све у нама земља. И од Неба смо. У земљу одлазимо, али се небу надамо, у њега гледамо и чекамо да и ми будемо узнесени у сретање Господу, рекао је на проповеди свештеник Никола Јанчић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa