Инфо

11. август 2022.11. авг 2022.
Вече за Трио Свети
Традиционални летњи џез концерт у Шапцу

Вече за Трио Свети

Најава џез јесени. Познати мајстори звука увек другачији. Врхунски музичари за музичке зналце и све оне који тек праве прве кораке у музици. Међународно призната имена на светској џез сцени
Крај окторба још делује далеко, међутим атмосфера ишчекивања још једног шабачког Интернационалног блуз и џез фестивала све се више осећа, а још једном ће назнаке звука који ће освојити две октобарске вечери дати модри свод августовског неба изнад Шапца. У отвореној башти „Стелине“, већ по традицији наступају врхунски, светски признати музичари окупљени у „Трио свети“. Они су Шапчане навикли да на својој турнеји по Србији посете и наш град.

Многима само име трија говори све и знају какав хедонизам душе их чека. Други који нису до сада присуствовали наступима бенда, сигурно неће погрешити ако дебитују овог лета, јер их чекају три врхунска музичара, виртоуза на својим инструментима. Иза бубњева ће седети Марко Ђорђевић, већ деценијама резидент Њујорка где гради светску каријеру. У портфолиу има сарадњу са највећим џез музичарима попут Кранца, Луиса, Голдберга, а део је и публикације „Нова лица џеза“ где места има само за најзначајније савремене џез уметнике. Гитаром ће уметност стварати Бранко Тријић, ученик свима знаног Радомира Михаиловића Точка. Музичку академију је завршио у Амстердаму, срађивао је са нашим најпознатијим музичарима. Васил Хаџиманов ће господарити клавијатурама. Лидер је „Васил Хаџиманов бенда“, студент престижног „Берклија“ када је сарађивао и са Герисоном, Холмсом и другим музичким асовима. Код нас је сарађивао са Бидером Велетанић, Рамбом Амадеусом, Дарквуд дабом... Оно што и јесте бит џеза, импровизација, свеприсутна је код Ђорђа, Марка и Васила. Често су у Шапцу, биће им ово пета година, али је сваки наступ нешто ново, производ тренутка и атмосфере вечери.

Познато је ко ће свирати, известан је квалитетан наступ, а изнова питање шта овог августа доноси Трио Свети у Шабац? Одговор не знају ни они, већ ће пустити да их вече поведе када заузму своје позиције.
Почетак наступа у отвореној башти Стелине је у 21 сат у петак, 12. августа. Организатор догађаја је Блуз и џез удружење Шабац. Покровитељ је Град Шабац.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa