Инфо

1. септембар 2022.1. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

4. септембра

Бициклом кроз Мачву

Манифестација са циљем популаризовања рекреативног бицилизма, намењена свим заљубљеницима у овај спорт. За децу учеснике припремљене награде међу којима је и два бицикла марке capriolo.
У недељу 4. септембра у Богатићу биће одржана традиционална бициклијада под називом “Бициклом кроз Мачву”. Манифестација се одржава 8. пут, а организатори се надају рекордном броју учесника. Планирана је рута од 30 километара. Пријаве за учешће су 4. 09. од 9 сати на платоу испред основне школе “Мика Митровић”, док је старт вожње заказан за 11 часова. Поред мајица, ужине и освежења за све учеснике за децу су предвиђене бројне награде међу којима је и два бицикла марке capriolo.

-Почели смо скромно, са 20 учесника. Временом је интересовање за нашу манифестацију све више расло, тако да нас је прошле године из Богатића пут Мачве кренуло 320. Следећег викенда се надамо рушењу тог рекорда и још масовнијем окупљању- истакао је председник организационог одбора бициклијаде, Александар Фирауновић и додао:

-Возићемо стазу укупне дужине 30 километара. Крећемо из Богатића ка Мачванском Метковићу до Узвећа где је у дворишту основне школе и црквеној порти предвиђен одмор од пола сата. Затим се враћамо: Узвеће, Глушци, Мачвански Метковић, идемо до Белотића, парвимо круг у Дубљу и сви стижемо на почетну позицију где ћемо организовати такмичење у најбржој и најспоријој вожњи између чуњева и вожњи спретности.

Бициклијаду ће обезбеђивати два полицијска возила и једна кола Хитне помоћи. Очекује се долазак гостију из Србије и Републике Српске.

Циљ догађаја је промоција рекреативног бициклизма и подстицање здравих стилова живота.
Покровитељи манифестације су Општина Богатић и Удружење предузетника из Богатића.
T.T.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa