Инфо

29. децембар 2022.29. дец 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

У Центру за стручно усавршавање Шабац

Градоначелник уручио новогодишње пакетиће деци- корисницима услуге лични пратилац

„Ми смо у буџету за ову услугу у следећој години издвојили 30 милиона динара. Сигуран сам да ћемо обезбедити максималне услове за одрастање корисника, јер стварамо град са једнаким шансама за све“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић
Новогодишње пакетиће деци, корисницима услуге лични пратилац, уручио је градоначелник Шапца др Александар Пајић у понедељак у Центру за стручно усавршавање. Поклони су обезбеђени у срадњи са Фондацијом „Дечје срце“ која је лиценцирани пружалац те услуге на територији града.

-Фондација „Дечје срце“ постоји 22 године и ради са особама са сметњама у развоју, а већ неколико година пружа услугу лични пратилац детета у граду Шапцу, на наше, а надам се и задовољство деце и родитеља. Доносимо им поздрав из Београда, из наше радионице, где особе са сметњама у развоју производе, тј. штампају поклоне и разне производе које смо овде донели као поздрав и новогодишњи пакетић и за децу и за личне пратиоце, наше сараднике. У нашем радно- окупационом центру развијамо вештине корисника, наших другара и желимо да један овакав центар који се зове „Звуци срца“ и Шабац има на својој територији- навела је Јулка Ројевић Пешић из Фондације „Дечје срце“.

Градоначелник је истакао да су пакетићи побезбеђени за 59 деце на територији града.

-Колико је за срећу заиста потребно мало, уверио сам се делећи пакетиће деци која су корисници услуге лични пратилац. На територији града их има 59 и ова услуга је на велико задовољство родитеља, али пре свега деце корисника. Град је заједно са компанијом Дунав осигурање уприличио новогодишње поконе. Надам се да ће они у тим поклонима уживати, а заиста дечји осмеси говоре више од сваке речи. Град ће наставити и убудуће да брине о овој деци. Ми смо у буџету за ову услугу у следећој години издвојили 30 милиона динара. Сваке године имамо све већи број захтева за коришћење ове услуге и сигуран сам да ћемо обезбедити максималне услове за њихово одрастање, јер стварамо град са једнаким шансама за све- поручио је Пајић.

Услуга лични пратилац на територији града постоји од 2017. године и намењена је деци са сметњама у развоју укљученој у васпитно- образовну установу до краја редовног школовања, а којој је потребна подршка за задовољење основних животних потреба у свакодневном животу.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa