Инфо

9. март 2023.9. мар 2023.
Драгиша Гранић и Маринко Урошевић,  организатори  13. сајма пољопривреде  у ШапцуФото: "Глас Подриња"

Драгиша Гранић и Маринко Урошевић, организатори 13. сајма пољопривреде у ШапцуФото: "Глас Подриња"

Тринаести Сајам пољопривреде у Шапцу, 10. и 11. март, Хала „Зорка“

Место сусрета пољопривредних произвођача и стручњака

Тринаести Сајам пољопривреде у Шапцу 10. и 11. марта у Хали „Зорка“. Најављен велики број излагача. Реномирани брендови и компаније које се баве семенарством, заштитом биља, пољопривредном механизацијом, производњом репроматеријала, привредници, банке, осигуравајућа друштва, задруге на Сајму. Улаз и паркинг бесплатни за све посетиоце током два сајамска дана
У организацији Радио телевизије АС, под покровитељством Града Шапца и Одељења за пољопривреду, 10. и 11. марта у Спортској хали „Зорка“ биће приређено тринаесто издање Сајма пољопривреде у Шапцу. Највећа регионална манифестација ове године носи епитет и међународни, што потврђује и долазак нових интернационалних излагача. Организатори верују да су континуитет и традиција потврда квалитета шабачког Сајма који показао се као добро осмишљен, те сваке године окупља све више посетилаца и излагача. Изложбени простор у Хали у потпуности је попуњен, али и плато испред дворане, што још једном указује на велику заинтересованост учесника да се представе пољопривредницима овог краја.

Велики број излагача на Сајму у Шапцу
Организатори очекују присуство више од стотину различитих излагача, како из земље, тако и иностранства, који ће пољопривредницима представити најновија достигнућа у сфери аграра. Уверени су да ће посетиоци имати прилику да на једном месту информишу о предстојећој сезони, унапреде своја знања и вештине у домену пoљопривреде. На располагању биће им представници компанија који ће својим стручним саветима усмерити произвођаче како да на што бољи начин иду у корак са савременом пољопривредом.

Иако је пандемија утицала на одржавање манифестације 2020. и 2021, протекле године враћена је на традиционално место одржавања, Спортску халу „Зорка“. За 2023. очекују да буде још посећенија. Реномиране националне и интернационалне компаније из домена аграра потврдиле су своје учешће на Сајму пољопривреде у Шапцу.

-Капацитет Хале је просторно ограничен, те смо са штандовима излагача попунили објекат. Трудимо се из године у годину да имамо нове излагаче. Тако за Тринаести сајам имамо компанију из Темишвара (Румунија) која се бави производњом свих потребних делова за пољопривредну механизацију. Такође, биће присутна и француска компанија Scarybird специјализована за растеривање птица на усевима. По први пут на Сајму ће се представити Лидеа, затим Агропанонка Нови Сад, АгроВојводина, као и многи други - рекао је Драгиша Гранић, директор маркетинга РТВ АС, у име организације, напомињући да је велика заинтересованост и жеља излагача да се представе на Сајму.

Додаје да ће и посетиоци бити из различитих крајева Србије, не само са територије Мачванског округа.

-Желе организовано да посете Сајам, те су нам се најавили из Београда. Мислим да смо превазишли оквире нашег региона, што потврђују заинтересовани излагачи и посетиоци. Ми се за Сајам припремамо неколико месеци предано и посвећено, те је капацитет био попуњен пре месец дана. Верујемо да се то препозна и даје резултате.

Интернационалне и домаће компаније на Сајму
Пољопривредна механизација, репроматеријал, заштита биља, семенски материјал, заливни системи, произвођачи сточне хране, само део су асортимана који ће бити на располагању пољопривредницима.
Осигуравајућа друштва, банке, мали предузетници и задруге, дистрибутери спремни су да представе своју понуду пољопривредницима из Мачве, Поцерине, Посавотамнаве, Подгорине, Азбуковице, Рађевине, Јадра и Срема. По први пут за узгајиваче коња на Сајму биће посебна понуда.

-Aпосолутно све релевантне фирме из сфере аграра биће на Сајму у Шапцу. Неке од њих нису заступљене на Новосадском, али долазе код нас. Систем лајн из Суботице са опремом за коњарство ове године имаће штанд. Такође, Томсин, Аграр Петровић, ДПС и Велетрговина ТТ.

Све је спремно за свечано отварање у петак, 10. марта, и како истичу организатори, неки од проблема са којима су се сусретали током протеклих година су отклоњени.

-Град је уложио велике напоре да Хала буде у потпуности функционална за Сајам. Решен је проблем грејања, те ће и излагачима и посетиоцима боравак бити значајно пријатнији - истиче у име организатора, власник РТВ АС Маринко Урошевић.

Бесплатан улаз и паркинг
Улаз и паркинг за све заинтересоване посетиоце су бесплатни током два сајамска дана од 9 до 19 часова. Генерални спонзор Сајма је НЛБ Комерцијална банка ад Београд, а златни спонзор Инстититут за ратарство и повртарство Нови Сад.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa