Инфо

6. април 2023.6. апр 2023.
П. Станић (ВК Шабац)

П. Станић (ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Крагујевац проба за Партизан

Рутинска победа у Ваљеву. Преузето четврто место. Партизан и математички ривал Шапчана у четвртфиналу. Важан меч за Раднички на Градском базену. Шабац води борбу за реванш на Градском базену
У првом полувремену у Петници Шабац и Валис су били изједначени ривали, док је у трећем и четвртом периоду овдашњи тим показао знатно већи квалитет и ободрио навијаче пред нокаут фазу. Огњен Стојановић је поново био незаустљив, иако екипа није била комплетна, није могао ваљевски клуб да буде адекватан такмац. Након пораза Партизана од Новог Београда ВК Шабац је преузео место број четири, но свакако је Партизан ривал у четвртфиналу плеј офа, једина недоумица је да ли ће први меч двомеча бити одигран на Градском базену или Бањици. Боље пласирани клуб је домаћин у реваншу.

Валис – Шабац 12:19 (2:4, 7:5, 1:5, 2:5)
Базен Петница. Судије: Станојевић и Киш. Искључења: Валис 6, Шабац 8. Петерци: Валис 1, Шабац 3.
ВАЛИС: Попадић, Шофранац 3, Глушица, Бурсаћ 1, Арсеновић 2, Обрадовић, Радановић 1, Бауцало 1, Гавриловић 1, Ковачевић 1, Николов 2, Гавриловић, Виријевић, Милинковић.
ШАБАЦ: Живојиновић, Кораћ 1, Марковић 2, Репановић 1, Копцев, Круг 2, Бараћ 2, Станић 1, Тубић 1, Шулц 3, Стојановић 5, Шакудинов, Гавриловић, Тохољ 1.


Резултати у претпоследњем учинили су да последње коло и дерби против Радничког у Шапцу буде изузетно важан, пре свега за Шумадијце. Звезда је преузела позицију два победивши Раднички у „Језеру“ и да би се тамо екипа вратила, мора да савлада Шабац, а да Звезда то не учини против Новог Београда. Партизан је фаворит против Валиса, Шабац није против Радничког. У претходне три сезоне Шабац је само једном победио Крагујевчане, те је и традиција на страни гостију, али су последња два дуел била неизвесна.

С. Живојиновић (ВК Шабац)


Јасно је да ће у четвртфиналу плеј офа играти Нови Београд против Војводине, Шабац против Партизана, а недоумица је да ко ће против Новобеоградских вукова, односно Валиса. Вукови ће на другопласране, Валис на трећепласиране.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa