Инфо

8. јун 2023.8. јун 2023.
Тренутак делио од полуфинала (фото: М. К.)

Тренутак делио од полуфинала (фото: М. К.)

РУКОМЕТ: ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ДО 16 ГОДИНА

Жал за полуфиналом

Седма позиција. Полуфинале било у џепу. Реми против Партизана као пораз. Металопластика најуспешнија, једина са две титуле
Селекција Металопластике до 16 година није бриљирала током сезоне, али је ипак успела да освоји четврто место у Лиги РС Војводине и пласира се на завршницу државног првенства. Коначна седма позиција не звучи импресивно, међутим још дуго након турнира трајаће жал за пласманом у полуфинале које је било у џепу.

Биланс млађих категорија
На крају такмичења у млађим категоријама, Металопластика је најуспешнија са две шампионске титуле, у конкуренцији до 12 и до 14 година. Она је и једина са две титуле у обе конкуренције ове сезоне. Медицинар је у конкуренцији дама до 14 година био надомак полуфинала, голом у последњој секунди је изгубио прво место и на крају су Шапчанке биле пете.
Првак до 16 година код рукометаша је Војводина. Код дама, шампион до 12 година је Халас Јожеф, до 14 година Металац Краљево, а до 16 Железничар Инђија.


Почело је убедљивом победом против Младог радника 36:20 и већ онда је било јасно да је тај ривал најслабији у групи где је још Партизан и да ће дерби шабачког и београдског клуба одлучити полуфиналисту. Целу утакмицу је Металопластика водила, имала у другом делу и 12:7, међутим дозволила је повратак Партизана, изједначење, а имала је потом шабачка екипа и напад за победу. Није искористила и морала је у доигравање од петог до осмог места.

Елиминација на овај начин је оставила траг. Раковица је била боља у дуелу за пласман, што је плаве одвело у меч за седмо место. Опроштајни дуел су одиграли добро и победили рутински Младост. Предводили су их Жељко Јокић и Миодраг Кажић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa