Инфо

8. јун 2023.8. јун 2023.
На кафи са мачком
Ана Шолиом:

На кафи са мачком

Пред њен четрдесети рођендан, Нагоре прогони осећај како је читав њен живот потпуни фијаско. Раскинула је дугогодишњу везу, оставила посао у Лондону и вратила се у Барселону, одакле ће све морати да започне од нуле. Једини посао који је успела да пронађе јесте посао конобарице у Неко кафеу. У Неко кафеу живе мачке које чекају да их неко од гостију усвоји и удоми. Судбина очито почиње да се поиграва са њом.

Нагоре има велику фобију од мачака, а сада је коначно принуђена на то да се суочи са својим страхом. Седам мачака постаје као седам мудрих животних учитеља за Нагоре, а они је уче како да прихвати себе, да ослободи свој дух и пронађе пут ка правој срећи.

Први читалац који нам се јави на број телефона 015/353-244 добиће на поклон књигу „На кафи са мачком“.


Ово је једна на несвакидашњи начин исписана прича о томе како једна мачка може да преокрене чак две људске судбине наглавачке.

„Радозналост је убила мачку“, изрецитовала је Јуми. „Али одувек сам сматрала да је ова енглеска пословица погрешна. Радозналост није лоша ствар. Напротив, сматрам да је управо недостатак радозналости оно што нас убија. Када престанемо да маштамо, када више не очекујемо ништа ново и другачије, и када престанемо да се крећемо и излазимо из своје зоне комфора, тада почињемо да умиремо. Мислим да је ово заправо лекција коју Ширкан жели да нас научи.“
„Радозналост је спасла мачку… У праву си, то већ звучи много боље.“

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa