Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
Т. Мандић (фото: EHF/Marius Ionescu, Mihai Nițoiu)

Т. Мандић (фото: EHF/Marius Ionescu, Mihai Nițoiu)

РУКОМЕТ: ЕП ЗА ЈУНИОРКЕ

Борба за Светско

Срећа недостајала против Норвешке. Францускиње и Мађарице ипак прејаке. Борба за место међу 13 због Светског првенства. Шапчанке ослонац екипе
Србија је одиграла боље него што се очекивало уз првој фази Европског првенства, али ту форму повратника у А дивизију нису испратили резултати. У три меча забележена су три пораза. Највећи жал остаје за првим дуелом где је Србија била боља од Норвешке, имала већим делом меча предност, напад за победу, а онда је поражена у последњој секунди 27:26. Мађарска, бранилац титуле и Француска су ипак биле прејаке и славиле су 32:27, односно 33:22.

Главна борба за Србију је од пораза у последњем колу постала борба за 13. позицију, односно позиције између 9. и 13, и пласман на Светско првенство наредног лета. Групу су „црвене“ почеле ремијем против Чешке 19:19, синоћ су играле против Северне Македоније. Трећи члан ове групе је Норвешка с којом Србија неће играти други пут.

Против домаћина
Сениорска женска рукометна репрезентација играће на Светском првенству крајем године у Данској, Шведској и Норвешкој. Жребом је одлучено да некадашњи вицешампион света буде у групи Е са домаћином Данском, Румунијом и Чилеом. Једна од прве три позиције обезбеђује пласман у наредну фазу.


Две најбоље екипе играју за пласман од 9. до 12. места, док трећепласирани и четвртопласиран играју за једно преостало место на Светском првенству и опстанак у А дивизији.

Рукометашице Медицинара Александра Васић и Тамара Мандић су једне од носилаца игре ове екипе, а успешно прилику користи и Емилија Петрић. У досадашњем току Александра Васић је постигла 17, Тамара Мандић 26, Емилија Петрић два гола.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa