Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
Фото: КЦ

Фото: КЦ

Поставка „Нити“ у КЦ

Стваралаштво Милице и Александра

У Културном центру у Шапцу љубитељи уметности до 17. јула могу погледати изложбу два аутора под називом „Нити“. Милица Алимпић и Александар Џинго представљају се шабачкој публици као фигуративци и сликари чија је инспирација женска фигура.

-Пред нама је изложба симболичног назива. „Нити“. Које их повезују, Милица са својим балеринама , акробаткињама, жена у покрету, ствара своју причу која је пријемчива и која просто привлачи својом ведрином и шармом. Изложена остварења Миличина индиректно упућују на зрео и утемељен уметнички став ауторкин, осећајност и изузетну сензибилност – каже историчарка уметности Соња Петровић Јагић и додаје да сликарски опус македонског уметника чини компактну и концепуталну целину, са појавом неколико константи које представљају специфични изражајни језик овог аутора.

–Минималистички концепт, референцијалност, сликарски поступак који је тако свеж и сензибилан као и женске фигуре на њима. Метафорична и еспресивна својства његових слика, асоцијативно уместо наративног и чврсти елементи граде динамику и тензију слике, представљају специфични језик аутора. Овом изложбом два сјајна аутора, Милица Алимпић Илић и Александар Џинго представљају своје сликарско стваралаштво које је у њима уједно и средство истраживања личног и интимног простора, односно конструкције унутрашњег простора у односу на спољашњост. Дубоко повезано унутрашњим нитима ова два аутора.
Г.П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa