Инфо

31. август 2023.31. авг 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Девета бициклијада

„Бициклом кроз Мачву 2023“ у недељу у Богатићу

На платоу поред зграде Општине Богатић први пут ће се одржати и трка гуралицама за најмлађе, а учествоваће деца до пет година старости
Девета традиционална бициклијада „Бициклом кроз Мачву 2023“ биће одржана у недељу, 3. септембра. Предвиђена је рута Богатић- Клење- Очаге, а вожња обухвата дужину од 35 километара. Окупљање бициклиста ће бити на паркингу поред зграде Општине Богатић, која је и покровитељ манифестације. Ту ће бити постављени штандови за пријаву учесника, од осам до 11 сати, након чега почиње вожња, најављено је на конференцији за новинаре у понедељак. Подршку ће ове године пружити и познати глумац Милош Петровић Тројпец, који је организаторима најавио долазак.

Такмичења у три дисциплине
-Ове године је мало другачија организација, јер смо, поред спортског дела и саме вожње, ставили акценат на дружење бициклиста, тако да ће се на самом платоу поред зграде Општине Богатић први пут од када се одржава бициклијада одржати трка гуралицама за најмлађе, а учествоваће деца до пет година старости. За победнике у тим дисциплинама и најмлађе обезбедили смо награде, као и за остале такмичаре. Након трке гуралицама, негде око 11, упутићемо се у традиционалну вожњу- истакао је председник организационог одбора бициклијаде Александар Фирауновић.

Планирано је да у 12 сати стигну у Очаге, где ће у приватном етно домаћинству направити паузу до 15 сати.

-Тамо ће сви учесници моћи да се опусте у пријатном окружењу, уживају у природи и припремљеној храни, традиционалним мачванским листићима. За то време ће бити одржана традиционална такмичења у три дисциплине, најбржа и најспорија вожња између чуњева и вожња спретности. Победници ће бити проглашени и добити медаље. Очекујемо више од 500 учесника, свако ће добити мајицу, освежење, а старији од 18 година енергетско пиће. Спонзори ће делити грицкалице- рекао је Фирауновић.

Наградна игра за најмлађе
Повратак је у 14 сати, а крај је предвиђен доласком на место окупљања у 16 сати. Бициклијаду обезбеђује полицијска пратња и хитна помоћ, као и једно возило у случају квара на бициклима.

-Поред такмичења, обезбедили смо два бицикла capriolo, а у наградној игри могу да учествују млади до 18 година, јер смо најсрећнији кад бицикло оде у дечје руке. Имамо награде за најмлађег, најстаријег и учесника из најудаљенијег места, као и медаљу и пакет за најбројнију породицу на бициклијади- додао је Фирауновић.

Поред деце, најбројнији су учесници заљубљенци у двоточкаше, рекреативци, професионалци из Београда, Обреновца, Новог Сада, Инђије, Руме, Сремске Митровице, као и Шапца из ког дође и педесетак бициклиста. Прошле године стигли су и из Бијељине, а најмлађи учесник манифестације имао је свега четири године. Идеја организационог одбора је да у току године неколико пута викендом у мањим групама на локалу организују вожње, као припрему за главно спортско дружење тог типа у Мачви и окружењу. Конференцији за новинаре су, испред организације, присуствовали и Милан Симеуновић, Катарина Товиловић и Јелена Ковић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa