Инфо

14. септембар 2023.14. сеп 2023.
М. Паликућа (фото: Federazione Italiana Tennistavolo)

М. Паликућа (фото: Federazione Italiana Tennistavolo)

СТОНИ ТЕНИС: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Бронза за Митра

Паликућа трећи у Шефилду. Одиграо четири меча и остварио три победе максималним резултатом. Добар отпор првом фавориту у два од три сета. Још једно одличје са великих такмичења за шабачког играча
Шефилд је град челика, познат по одличној музичкој сцени и као град где је рођен фудбал, а у сећању Митра Паликуће, шабачког стонотенисера и параолимпијца остаје у сећању као град где је освојио нову медаљу у својој каријери на великим такмичењима. Овај пут Шапчанин је донео бронзу.

Жреб за категорију пет одредио је да буде у групи са ривалима из Холандије и Велике Британије. Најпре је надиграо Ролофса, а потом и домаћег играча Хантера, оба меча је решио у своју корист 3:0 и као убедљиво први се пласирао у четвртфинале.

Сталожено до постоља (фото: FIT фб)


У нокаут фази га је чекао Француз Николас Савант. Француз је могао да парира репрезентативцу Србије само у првом сету, где је освојио девет поена, а Митар је славио 11:9. У преостала два Паликућа је убедљиво славио и обезбедио полуфинале и медаљу.

Европско првенство - Шефилд
Г: Митар Паликућа – Сем Ролофс (Хол) 3:0
Г: Митар Паликућа – Џеф Хантер (ВБР) 3:0
ЧФ: Митар Паликућа – Николас Савант (Фра) 3:0
ПФ: Митар Паликућа – Валентин Баус 0:3


Жреб је хтео да у полуфиналу укрсти копља са најбољим играчем света Валентином Баусом из Немачке. Први сет је Немац убедљиво победио, а у другом и трећем је виђена неизвесна борба до самог краја и у оба је фортуна била на страни Бауса. Победио је у оба 14:12 (на разлику) и обезбедио пласман у финале.

Колико је блила јака група за Паликућу говори и податак да је Британац Хантер, кога је наш играч убедљиво савладао у групној фази, на крају постао вицешампион.
Д. Б.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa