Инфо

5. октобар 2023.5. окт 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

Велико срце Србије

У понедељак је у Шапцу почело обележавање Дечје недеље, највеће националне манифестације за заштиту и промоцију дечјих права. Овогодишњи слоган је „Велико срце деце Србије“.

Малишани су најпре посетили Библиотеку шабачку, а потом је уследила фолклорна радионица на Тргу, у којој су учествовали деца из вртића „Младост“, „Снежана“ и „Бубамара“.

Фото: "Глас Подриња"


Чланови Културно-уметничког ансамбла „Чивија“ Шабац представили су се играма из Шумадије. Потом су организовали фолклорну радионицу у којој су мали фолклораши направили своје прве кораке.

- Такође, прикупљаћемо цртеже фотографије и цртеже за израду заједничког паноа. Званично отварање Дечје недеље је Изложба дечјих радова у оквиру реализације пројекта Уређење дворишта Бајка, у сарадњи са Elixir Фондацијом, каже директорка ПУ Шабац Сандра Мићић.

Фото: "Глас Подриња"


- Данас је једна од највећих и најмасовнијих активности у Дечјој недељи – купопродајна изложба.
Изложба ће бити традиционално бити отворена испред Старе робне куће, уколико то временски услови буду дозволили. У супротом, преселићемо се у салу Економске школе. Позивамо све наше суграђане да дођу, зато што је данас дан када се у највећем броју отварамо према локалној заједници и она према нама. Сви су добродошли, додаје Мићић.

Купопродајна изложба почиње у 16 часова.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa