Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Уметност је твој водич, стварање је твоја снага
Школа примењених уметности на Сајму образовања у Београду на позив Министарства просвете

Уметност је твој водич, стварање је твоја снага

Министарство просветегодинама је покровитељ Сајма. Ове године позив за представљање резултата рада, упућен је Школи примењених уметности из Шапца
На штанду Министарства просвете, 23. октобра, у оквиру Сајма образовања, са запаженим успехом је представљен рад уметничке школе из Шапца, кроз приказ продуката талентованих ученика и наставника. Посетиоци су могли да виде изложене уметничке предмете, настајале на часовима практичног рада свих образовних профила – уметничких занимања. Ученици су демонстрирали технику сликања, калиграфског писања, израде предмета на грнчарском точку... Посетиоцима су дељени информатори о раду, беџеви са QR кодом Школе и букмаркери на којима су одштампани предлози ученика за мото Школе који су ушли у ужи избор на интерном конкурсу. Приказан је и кратки филм, рађен у продукцији Школе.

Министарство просвете је годинама уназад покровитељ Сајма образовања и наставних средстава који се одржава у оквиру Сајма књига у Београду. Ове године позив за представљање резултата рада, упућен је Школи примењених уметности речима: ,,како бисмо јавности показали да је образована Србија успешна Србија и како да учинимо свет бољим”!

-Ово је само једна од прилика да наша школа прикаже богатство и раскош радова својих ученика. Јер, тамо где је уметност, тамо је и лепота. И духовност. Не чуди да многе институције културе радо сарађују са нама, јер им увек дарујемо запажене изложбе, које, иако су у питању радови ученика, увек имају висок ниво квалитета. Позив нашој школи да буде гост на штанду Министарства просвете говори о томе да министарство препознаје значај и квалитет рада Школе примењених уметности, о чему сведочи и највиша оцена додељена у спољашњем вредновању рада школе. Драго ми је што смо у разговору са представницима Министарства просвете уверени да њихову подршку можемо очекивати и надаље -истакла је директорка Школе примењених уметности Невенка Ђокић.

На сајму је успешно промовисан и победнички мото Школе, чији је аутор ученик трећег разреда Лука Војновић. Победнички мото Уметност је твој водич. Стварање је твоја снага, говори о опредељености ученика за уметност, али и о снази коју им та уметност, кроз стваралаштво, пружа. Тим поводом, директорка школе је, у присуству представника Министарства просвете Радована Живковића, Луки уручила награду.

-Почаствован сам што је баш мој предлог изабран за мото моје школе. Првенствено ми је драго што сам на тај начин оставио траг, материјални траг... А то је и једна од одлика уметности, оставити нешто своје, неки лични печат, делић себе. Мото је настао спонтано, брзо, у једном даху и из срца... Такође, биће ми драго што ће будуће генерације ученика кроз мој мото проналазити подршку за даље напредовање на путу уметности – појаснио је ученик Лука Војновић.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa