Инфо

9. новембар 2023.9. нов 2023.
М. Новаковић

М. Новаковић

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА

Тежина лошег низа

Мачва стала близу изненађења на Карабурми. Могла је више, али су искључење и грешке омогућиле ОФК београду да освоји бодове. Текстилац најпријатније изненађење и тим који на дефанзиви базира успех. Благи фаворит против Шапчана
Елиминација у Купу од Младости (0:1) била је у другом плану због ситуације са Пеацеом. Након интрвенција у Шапцу и Ваљеву, млади репрезентативац Нигерије је у процесу опоравка и тренутно је навијач Мачве, чекајући дозволе лекара за даље кораке. Мало је недостајало да се радује након Карабурме.

Мартин Новаковић је сјајним голом прекунио Мачвин низ без поготка, најавио изненађење на Карабурми, против фаворита који на терену не делује убедљиво колико табела показује. Ипак, арбитри имају посебан однос према „романтичарима“, те се у три минута све срушило. У 71. минуту Абдулахи добија други жути картон, два минута касније Кнежевић доноси изједначење, а онда са половине терена минут касније Марковић доноси победу лидеру. Све добро у игри Мачве може бити подстрек, међутим остаје трећи пораз у четири меча и позиција ниже на табели након 15 кола.

ОФК Београд – Мачва 2:1 (0:1)
Београд. Гледалаца: 400. Гл. судија: С. Ранисавић (С. Митровица); помоћници: Крстић и Стојковић (оба Ниш). Стрелци: Кнежевић у 73. и Марковић у 74. минуту (ОФК); Новаковић у 44. (Мачва). Жути картони: Кнежевић, Илић, Марковић, Станковић (ОФК); Мијаиловић, Враштановић, Абдулахи, Сладојевић (Мачва). Црвени: Абдулахи (Мачва) у 71. минуту.
ОФК БЕОГРАД: Поповић, Мимовић, Гојковић, Георгијевић (Халабрин), Илић, Кнежевић, Марковић (Станковић), Ђермановић, Даничић, Касалица (Плавшић), Митуљликић (Мичић).
МАЧВА: Гочманац, Марковић, Сладојевић, Ристивојевић (Јовановић), Савковић, Враштановић, Јововић (Пејовић), Новаковић (Димитријевић ), Мијаиловић, Ристић, Абдуллахи.


Следи ново тешко гостовање, у Оџацима. Текстилац је најпријатније изненађење и новајлија који превазилази сва очекивања. Квалитет су показали кроз две победе, након нешто слабијег низа, а положај на табели говори довољно, дајући им и улогу благог фаворита против Мачве. Они имају сјајну одбрану, најбољу у Лиги, у просеку готово два од три меча су несавладани, а у нападу када затреба Зулкића и Укачиквуа да донесу бодове. Одолели су у Шапцу у првом колу, а у овај меч улазе у бољој форми у односу на Мачву. На домаћем терену само ОФК има бољи учинак од Оџачана.

Жеља за слављем четири меча


Иван Куртушић у следећем мечу не може да рачуна на повређеног Радуновића, потом Пеацеа и суспендованог Абдулахија.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa