Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
Ј. Лукић (фото: ТК Летњиковац)

Ј. Лукић (фото: ТК Летњиковац)

ТЕКВОНДО: ТК ЛЕТЊИКОВАЦ

Јана друга у Сарајеву

Јана Лукић ново одличје на међунардоном нивоу донела је из Сарајева. Млада шабачка теквондисткиња, чланица ТК “Летњиковац Еликсир” постала је вицешампионка Балкана у престоници Босне и Херцеговине. Турниром у Сарајеву, последњим Г класе у 2023. години Шапчанка је заокружила врло успешну дебитантску јуниорску годину на међународној сцени.

Јану је пут у осмини финала њене категорије (до 55 кг) укрстио са репрезентативком БиХ Амином Сарач, потом је медаљу обезбедила тријумфом над репрезентативком Турксе Ирмак Караче, док је финале обезбеђено слављем у дуелу против њене колегинице из репрезентације Зејнет Таскин. Поклекла је Шапчанка тек у четвртом мечу против ривалке из Турске Силе Узунчавадар у финалу.

Медаљу за Летњиковац освојио је и Иван Карајловић, у конкуренцији сениора. Наступио је у категорији до 87 кг и поражен је у полуфиналу од епрезентативца Бугарске Јордана Колева.

Укупно је у Сарајеву наступило око 600 такмичара из 11 држава, а у свеукупном пласману Србија је заузела треће место иза Босне и Херцеговине која је постала шампион и Турске.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa