Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
Ми о селу бринемо делима
Матијевац пример бриге о житељима села

Ми о селу бринемо делима

Село Матијевац је у претходне четири године захваљујући локалној самоуправи урадило много за бољитак свих становника овог села. Дом уз фудбалско игралиште, а за потребе мештана овог села и клуба који је расадник талената, намерено је да у широкој лепези урађеног придода и радове око школе која је по мишљењу свих једна од најлепших школа. Затим уличну расвету и пролазак оптичког кабла који доноси интернет и чини живот у овом селу идиличним каже одборник села, агилни и неуморни Зоран Ранковић:

Дом већ у фази радова делује импресивно, а у свом садржају по завршетку радова имаће места за окупљање грађана у великој сали и весеља те дружења затим и два санитарна чвора и све пратеће просторије за потребе фудбалског клуба и као место сусрета свих генерација да покаже да се у селу може учинити много ако се људи удруже, а локална самоуправа припомогне.
Само за ове радове је издвојено око 7.000.000,00 динара.


Ми одговорно бринемо о селу и поносимо се тиме. Имамо бројне и најмлађе и старије који већ калкулишу примања попут 10.000,00 и 20.000,00 који следе од државе али и друге погодности које је изнедрио слух локалне самоуправе. Захвални смо свима, а своје активности ћемо наставити истим темпом уз поруку да смо у раму гесла, да ,,Србија не сме да стане“ , каже овај млади човек који јасно види своје село у раму приче да се у селу може итекако добро живети али да се свакако треба изрећи захвалност председнику Александру Вучићу и Влади Републике Србије, али и агилној локалној самоуправи, председнику Горану Зарићу и челном човеку скупштине Раду Ковачевићу који додају своје задовољство урађеним:



Школа је прича за себе, а доста од урађеног дугује и предузимљивој учитељици Биљани Глигорић која прстом упире на заслуге општини на част. Уз умивено здање школе и терен за мале спортове те санитарни чвор у оквиру школе издвојено је око 3.500.000,00 динара. Радује и постављање оптичког кабла који треба да подигне живот пре свега младих на виши ниво уз добар интернет који ће имати цело село.


-Ослушкујући потребе села ми излазимо у сусрет у оквиру могућности. То ћемо чинити и надаље ако добијемо подршку грађана јер иако не велика општина имамо се итекако чиме поносити, а наша села су села будућности коју ћемо итекако помагати уз захвалност држави што нас помаже да то остваримо, кажу задовољни челници.

Улична расвета је у скоро оптималним условима.Урађена је у од Симића до села Белотић. У наредном периоду асвалтираће се и два сокака и то Глигорића и сокак Миловановића и Шарчевића а редовне се посипају сви путеви па се може проћи свуда без главобоље, а урађена је и сточна вага са оптималним прилазом за потребе житеља села. Способни тим младих људи брине да се у свакој свери живота услови подигну на виши ниво, а све зарад будућности села.


А уз већ речено жеља је села да уз фудбалски терен ураде и трибине и омогуће младима да остану у свом фудбалском клубу и боре се за успех истог. А све у раму приче да се о селу брине делима.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa