Инфо

7. децембар 2023.7. дец 2023.
„Гробница у Венецији“
Матео Струкул

„Гробница у Венецији“

Најновија књига награђиваног италијанског писца Матеа Струкула је фантастичан спој историјског трилера, авантуристичког романа, шпијунске приче и ноара. Роман оригиналне структуре, Гробница у Венецији оживљава плодан период у историји, дајући визију једног од најлепших градова на свету: Венеције. Стварност која се меша са фикцијом урониће вас у причу од које нећете желети да се отргнете. Ово динамично, убедљиво и узбудљиво дело никада не губи темпо, у сталном низању изненађења, опасности и открића.

Први читалац који нам се јави на број телефона 015/353-244 добиће на поклон књигу„Гробница у Венецији“.


Роман повезује фикцију са многим стварним догађајима и историјским личностима, али чар приче лежи у евоцирању готово магичне ере, оне у којој су живели и радили велики уметници, међу њима и Антонио Канал, познат као Каналето, коме Струкул поверава улогу главног протагонисте. О животу великог сликара мало се зна, а то је писцу дало могућност да се препусти машти: почев од његове чувене слике посвећене непознатом кутку Венеције.

Зима је 1725. године. Док епидемија великих богиња односи жртве, девојка из једне од најугледнијих породица пронађена је мртва у тамним и леденим водама канала Рио деи Мендиканти. У атмосфери растућих тензија, инквизитор позива уметника Ђованија Антонија Канала, познатијег као Каналето, а у вези са његовим недавним делом, на којем је насликао управо ово озлоглашено место, поставља се питање: да ли постоји веза између сликара и убиства?

Истрага – која га испрва плаши, а затим полако почиње да га обузима – води Каналета на места наизглед префињена и славна, али на којима се спроводе необични ритуали и по којима се крећу сумњиве прилике чија је прошлост обавијена мистеријом.

Историјски трилер Гробница у Венецији, књига која се препоручује свим љубитељима бесмртног града, доступна је на сајту вулкани.рс и у књижарама Вулкан широм Србије.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa