Инфо

7. март 2024.7. мар 2024.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

ВАНДАЛИЗАМ У ПОЦЕРСКОМ ПРИЧИНОВИЋУ

Запаљена кућица за псе на гробљу

Биљана Ђурђевић и њена породица на гробљу у Поцерском Причиновићу, поред гроба где су јој сахрањени баба и деда, направили су кућицу за склониште напуштеној женки са три штенета. Кућицу су у недељу ујутру нашли запаљену, а једно од три штенета је нестало.

Биљана каже да су заклон за псе постављали и раније и да се већ дешавало да буде склоњен, али да је ово први пут да запале.

Фото: Приватна архива


-Пси су дивни. Сестра и ја их хранимо свакодневно, баш из разлога да не би били гладни и нападали људе за храну. Да зло буде веће, једно штене је нестало, можемо само да се надамо да је удомљено.

Скоро су им у чиније, из које их хранимо и сипамо воду, сипали неко средство. Сва срећа што је смрдело па смо одмах бациле, дале им активни угаљ и млеко, прича Биљана.

Пука је срећа да се ватра није проширила и направила много већу материјалну штету.

Фото: Приватна архива


Наравно, пси на гробље не долазе сами, остављају их несавесни власници, а касније сметају и њима и другим мештанима. Овај проблем је посебно изражен по селима, где готово нико не жели да стерилише псе, али не желе ни штенце. Нажалост, још увек су људи као Биљана и њена породица у мањини. Више је оних који ће уништити кућицу, него нахранити гладног пса.

Град Шабац ускоро почиње бесплатну стерилизацију власничких паса и апелујемо на власнике да се одазову у што већем броју, јер је то једини начин да се смањи број паса на улицама.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa