29. mart 2018.29. mar 2018.
foto: J. R.

foto: J. R.

POSLE PAUZE MAČVA GOSTUJE U ČAČKU

OVI BODOVI VIŠE VREDE

Remi u Čačku bi čuvao status kvo, pobeda domaćih potpuno bi ih vratila u borbu za opstanak, a Mačvi nametnula nove brige, dok pobeda Šapčana umnogome povećava šanse za miran plej aut. Favorita nema
Utakmicu iz prvog dela sezone, pobedu Mačve u Šapcu 1:0 neće niko pamtiti dugo jer kvalitetom nije bila na nivou najvišeg ranga. Niko iz i oko kluba ne bi imao ništa protiv da i u subotu još jedan slab, dosadan meč odluči jedan gol, naravno u mreži Čačana.
Domaćin je na poslednjem mestu, ali sa samo dva boda manje od “Javora” prvog tima u bezbednoj zoni. “Mačva” je daleko punih osam bodova, no sve bi bilo drugačije da ne postoji sistem podele bodova u plej autu koja od sigurne pravi “topljivu” prednost. Kada se sagledaju mogući scenariji, Mačvi bi pobeda obezbedila provizornih 16 plej aut bodova, šest više od Čačana, remi bi ostavio, u perspektivi razmak od četiri poena, dok bi neuspeh Šapčana, “crveno-bele” iz Čačka doveo na samo dva boda zaostatka. Kada se uzme u obzir da u 30. kolu “Borac” gostuje “Partizanu”, jasno je sa koliko motiva će dočekati subotnji okršaj. Ipak, motiva ne sme da nedostaje ni Mačvi, a dosadašnji tok Super lige pokazao je da je kvalitet na strani ovdašnjeg kluba.
Seriju od devet utakmica bez pobede Čačani su prekinuli protiv Bačke u prethodnom kolu. U drugom delu sezone predvodi ih novi trener Vladimir Stanisavljević koji je zamenio Igora Spasića. Tokom zime su pristigli: Drašković, Tasić i Džugurić, svi iz inostranstva, kao i Lukić iz Rada, dok su tim napustili Propadalo i Zec. Najopasniji su Lima Kruz i Dupovac, a imaju i iskusne Čađenovića i Otaševića. Mačva bez Matića, Ivića, upitni Gavrić i Arsenijević.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa