10. maj 2018.10. maj 2018.
TREĆA SREĆA?
KUP SRBIJE – ŠAPČANKE TREĆI PUT MEĐU ČETIRI

TREĆA SREĆA?

Rukometašice „Medicinara“ 19. i 20. maja treći put će igrati na završnom turniru Kup Srbije. Do sada jedno polufinale i jedno finale, a prvi put su domaćini
Još devet dana preostalo je do starta finalnog turnira Kupa Srbije za rukometašice. Najbolje četiri ekipe najmasovnijeg takmičenja boriće se za trofej u Kupu u hali „Zorka“, a to će biti i treći nastup prošlosezonskog šampiona Srbije na finalnom u turniru u 43-godišnjoj istoriji.
Još tokom 90-ih „medicinarke“ su imale nekoliko trijumfa u Kupu, no uvek bi se put završavao u osmini ili četvrtfinalu Kupa. Vrata finalnog turnira konačno su otvorena 2005. godine. Dobre igre i uspešnu sezonu u domaćoj ligi okončanu plasmanom u Kup EHF šabačke rukometašice „začinile“ su polufinalom Kupa. Nekoliko puta odlagan meč četvrtfinala protiv “Danilovgrada” na kraju je konačno registrovan 10:0 u korist “čivijašica”. Ipak, na putu do finala isprečio se izuzetno jak niški „Din“ (današnja „Naisa“) koja je slavila 33:24 u Bijelom Polju. Naravno, ondašnji Kup SCG osvojila je neprikosnovena „Budućnost“. Dres sa plavo – belim grbom nosile su: Paplacko, Radović, Damnjanović, Balabanović, M. Jovanović, Popović, Tošković, Mudronja, Crnojački, Gajić, Rajović.
Drugi put, 2016 godine, načinjen je korak više. Posle osvajanja Kupa regiona „Centar“, žreb je, u četvrtfinalu „Medicinar“ spojio sa „Jagodinom“. Predvođene trenerskim tandemom Penev - Kukić, „plavo-bele“ su slavile dva puta 27:23 u Jagodini i 34:31 u Šapcu. Na završnom turniru put do finala Šapčanke su morale da traže protiv vicešampiona, kragujevačkog „Radničkog“. Ekipa predvođena kapitenom Anom Radović odigrala je sjajan meč, uglavnom vodila protiv isusnih protivnica, a potom imala više koncentracije u izvođenju sedmeraca 29:27 (ukupno). Nažalost, tokom polufinala se povredila Radović, te je u istorijskom meč tim nastupio oslabljen protiv domaćeg „Izvora“ (Aranđelovac). Domaće su slavile 33:23 u meču gde su se odvojile tek u nastavku. Do finala su klub nosile, između ostalih: Ana Radović, Ručnov, Stanković, Milošević, Đurković, Vragolić, Šimšić, Ninković, Andrić, Bojanić, Karić, Matić, Kukić, Mandić.
Ostaje nada da bi treći nastup, prvi pred odmaćom publikom, mogao doneti i konačan uspeh, novi trofej. U tom slučaju podizanje trofeja imalo bi posebnu simboliku jer bi ga u rukama ponela Ana Radović, jedina koja je nastupala na sva tri turnira.

D.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa