Info

5. jul 2018.5. jul 2018.
Znanje čini čoveka slobodnim
Koktel u čast najboljih učenika
OŠ Laza K. Lazarević

Znanje čini čoveka slobodnim

U OŠ Laza K. Lazarević, na mestu gde se znanje nesebično deli, širi i udvostručuje, priređen je svečani koktel povodom dodele zahvalnica, diploma i knjiga učenicima koji su svojim zalaganjem i učenjem opravdali očekivanja kako nastavnika, tako i roditelja.
Nakon obraćanja Uprave škole usledio je i svečani govor nastavnika srpskog jezika koji je imao jasnu poruku:
-Danas smo ovde zbog njih, a oni su najbolji! Svojom hrabrošću učenici naše škole su pokazali da je svako stečeno znanje korisno i primenjivo, a ni njihovi talentni nisu prošli nezapaženo.
Pravac u kojem obrazovanje pokrene čoveka određuje njegov budići život.
Sa nekima se danas rastajemo u želji da im budućnost bude osvetljena novim saznanjima i životnim izazovima koji će ih naučiti da je pored znanja jako važno biti i dobar čovek.
Ova svečanost pripada velikima, jer su oni, zaista, veći i od najvećih. To su naši Vukovci, učenici koji su se osam godina trudili da svojim zalaganjem, entuzijazmom, stalnom borbom i ulaganjem u svoje obrazovanje opravdaju ovako veliko priznanje.
Učenici godine su, zahvaljujući sjajnim rezultatima na takmičenju i nesebičnom trudu koji su pokazali tokom cele školske godine, s pravom dobili pomenuti epitet.
Dositej Obradović davno je rekao: Nauči se od mudrijeg, to je velika korist. I nauči drugog – to ti je velika zadužbina.
Zadužbinu od znanja, ideja, maštovitosti, kreativnosti i želje za novim znanjima godinama je strpljivo gradio naš Učenik generacije i time zaslužio ovako laskavu titulu, a mi se nadamo da će mlađe generacije slediti njegov primer, jer on svakako zaslužuje divljenje i uvažavanje.
Veoma zapažen bio je i govor Kristine Stanković, bivše učenice Lazine škole iz koje je izašla kao Učenik generacije, a sada, kao svršeni maturant Šabačke gimnazije i Učenik generacije ove škole, prenosi svoja iskustva i odaje zahvalnost onima koji su je usmerili na pravi put, put znanja koji, kao primer dobre prakse, treba da služi kao model za ugled svim učenicima.
Ova svečanost završena je prigodnim koktelom i fotografisanjem sa najboljim učenicima.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa