16. avgust 2018.16. avg 2018.
NOVI  KONTEJNERI NA METI  NEODGOVORNIH
JKP “STARI GRAD”

NOVI KONTEJNERI NA METI NEODGOVORNIH

Nekoliko novih kontejnera koje je Javno - komunalno preduzeće Stari grad, postavilo u centralnim gradskim ulicama u Šapcu, oštećeno je tokom noći između petka i subote, a jedan je i potpuno izgoreo. Reč je o plastičnom kontejneru koji se nalazi u ulici Cara Dušana.
Kako nezvanično saznajemo, radi se najverovatnije o organizovanoj akciji, a očevici tvrde da je reč o grupi mlađih muških osoba. Vatrogasne ekipe dva puta su u toku noći izlazile na teren i gasile zapaljene kontejnere, na nekoliko lokacija u gradu, kako bi sprečile moguće širenje požara. Ostali kontejneri pretrpeli su manja oštećenja, dok je onaj u ulici Cara Dušana, potpuno uništen.
Ovim povodom oglasili su se nadležni iz Javno komunalnog preduzeća „Stari grad“, koji su krajem prošle nedlje sproveli akciju zamene starih i oštećenih kontejnera za nove, u cilju da Šabac bude lepši i čistiji grad.
-Svaki kontejner košta 200 evra, odnosno oko 25. 000 dinara i kupljeni su sredstvima koje građani uplaćuju našem preduzeću - kaže rukovodilac Sektora gradske čistoće Zoran Damnjanović. On dodaje da su, do sada kupili 70 kontejnera za zamenu starih, a potrebno je oko 250 za područje grada.
-Sramno je da ljudi to rade i da posle samo dva dana pale i uništavaju kontejnere. Ta sredstva su bukvalno bačena, a koštaju sve naše građane, komunalno preduzeće i grad Šabac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa