Info

23. avgust 2018.23. avg 2018.
Za zdravlje, rekorde, zadovoljstvo
SEPTEMBARSKA SUBOTA – DAN SPORTA

Za zdravlje, rekorde, zadovoljstvo

Druga subota u septembru objediniće više sportskih događaja tokom celog dana. Uz pokušaj postavljanja svetskog rekorda, spreman drugi “Šabački polumaraton”, kao i promocija zumbe
Trenutak je sve bliži, a svi se nadamo da brojimo poslednje dane pre nego što Šabac nađe svoje mesto u čuvenoj “Ginisovoj knjizi rekorda”. Kroz 15 dana naši sugrađani pokušaće da postave rekord u kategoriji broja ljudi koji istovremeno radi sklekove, u jednom ritmu, 60 sekundi. Organizacione pripreme privode se kraju istakao je jedan od predstavnika organizatora Dejan Pavlović.
-Ideja “rođena” na “Danu neobičnih sportova” polako postaje stvarnost. Kompletan uspeh biće ako dosegnemo cilj. Kapije stadiona FK “Mačva” biće otvorene u subotu, 8. septembra, već od osam časova ujutru, a zvaničan pokušaj planiran je između 10 i 10:30. Uskoro stiže zvanična delegacija “Ginisove knjige rekorda”. Oni određuju ritam kojim se rade sklekovi. Prijavljeno je, do sada, oko 700 učesnika, ali mi smo već pričali sa sportskim klubovima čiji će prvotimci i juniori podržati akciju, a prijava će biti moguća i pred početak, istog dana – rekao je Pavlović.
Posle jutarnjih izazova, popodne sledi drugi “Šabački polumaraton”. Dve trke, poznate od prethodne godine, plus noviteti.
-Polumaraton startuje u 17 časova, biće organizovana i “Šabačka sedmica” (7 km), to su trke gde je prijava obavezna, a uvodimo i nadmetanja “Šabac trči” (1 km za sve sugrađane), a neće izostati trke predškolaca i prvaka – naglasio je predstavnik organizatora Ranko Samardžić.
Na Trgu šabačkih žrtava, u popodnevnim satima biće prilike da se sugrađani upoznaju sa zumbom, prisustvuju i učestvuju na javnoj prezentaciji veštine.
-Volimo da se predstavljamo kao grad sporta, te je ovo prilika da to demonstriramo. Uspeh u pokušaju postavljanja novog rekorda i veliki broj trkača, kao i igrača na času zumbe biće jasan pokazatelj da smo zaista sportski grad. Nije neophodan veliki trening, samo dobra volja. Kao grad uvek stojimo iza manifestacija masovnog sporta. Pozivamo sve da se pridruže – zaključio je član Gradskog veća Dragan Nikolić.

B. D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa