11. oktobar 2018.11. okt 2018.
Lakši život za nepokretne
DONACIJA DOMA ZDRAVLjA

Lakši život za nepokretne

Protekle sedmice, Zdravka Tomasović iz Amerike donirala je Slađani Grujić oboleloj od cerebralne paralize multifunkcionalni bolnički krevet, pod okriljem Šabakog Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”. Modernu automatsku postelju koja je ronašla svoju namenu, porodici Grujić predali su nadležni Doma zdravlja.
-Misija i vizija našeg Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić” su upravo kvalitet i briga za zdravlje svih naših sugrađana. Kako onih koji su pokretni, koji mogu da dođu u zdravstvenu ustanovu kako bi im bila pružena zdravstvena zaštita, tako i onih koji nisu pokretni. Iz tog razloga smo bili u porodičnoj kući Grujić, kako bi našoj sugrađanki Slađani koja ima samo 34 godine, dali na korišćenje bolesniki krevet, koji ima automatsko regulisanje položaja. Na taj način želimo da joj olakšamo svakodnevne aktivnosti, a još više da pomognemo članovima porodice koji o njoj vode brigu – istakla je doktorka Jasmina Stanković, direktorka Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”.
Ovakav gest humanista trebalo bi da bude naša stvarnost i da ljudima koji vode borbu sa teškim bolestima obezbedi lakšu svakodnevicu.
-Život uz tešku bolest veliko je breme. To najbolje zna porodica Grujić. Na ovaj način želimo da pošaljemo poruku svim našim sugrađanima, da je briga za ovako teško pokretne, ne samo briga zdravstvenih ustanova. To je briga čitave društvene zajednice, a i briga svakog pojedinca – dodala je doktorka Jamina Stanković
Predstavnici Doma zdravlja ovom prilikom su iskazali veliku zahvalnost sugrađanki Zdravki Tomasović koja je krevet poklonila Domu zdravlja kako bi na pravi nain pronašao put ka pacijentu čiji će kvalitet života i lečenja na ovakav način biti poboljšan.
K.J.Đ

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa