8. novembar 2018.8. nov 2018.
U CSU OBELEŽEN DAN NAUKE

Mladi istraživači

Evroski dan nauke, obeležen je protekle srede, organizovanjem programa pod nazivom “ Pričaonica o geografiji”, u Centru za stručno usavršavanje. Pedeset mališana iz vrtića “Veverica” i “Đurđevak” imalo je priliku da se upozna sa Sunčevim sistemom, pogleda animirani film, čuje značajne činjenice o našim naučnicima, ali i da provede određeno vreme u Parku nauke.
-Geografija je jedina društvena nauka koja je zastupljena u Parku nauke, te je zaslužno tema ove manifestacije. Na obeležavanju evropskog dana nauke približili smo im značenje Sunevog sistema, pružili informacije o srskim naučnicima koji su dali veliki doprinos geografiji kao nauci na globalnom nivou i objasnili im koje sve planete ulaze u sastavni deo Sunčevog sistema- istakla je Tamara Pejić, predstavnik Centra za stručno usavršavanje i dodala da je nezaobilazni deo društvenog dana bilo provođenje vremena pored čuvenog globusa Ding.
-Globus Ding je najstarija i najveća instalacija u ovom parku., te smo mališanima pružili mogućnost da se sa njim upoznaju. Na taj način imali su priliku da dožive izreku Jovana Cvijića da je “Geografija nauka koja se uči nogama”- istakla je Tamara Pejić.
K.J.Đ

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa