6. decembar 2018.6. dec 2018.
KOMPANIJA JAZAKI SPONZORIŠE SVOG RADNIKA
ZA ODLAZAK NA EVROPSKO PRVENSTVO U KARATEU

Za uspeh je neophodna podrška

“Da mi prošle godine nije bilo podrške firme ne bih mogao otputovati na svetsko prvenstvo, a samim tim ne bi bilo ni medalje. Ta saradnja se nastavila i ove sezonee. Sada me Jazaki sponzoriše da odem na Evropsko prvenstvo u Sloveniju” ističe za “Glas Podrinja” Milan Grujčić
Da bi postigli vrhunske rezultate, kako u sportu tako i uopšte u životu neophodna nam je adekvatna podrška. Ona često stigne sa strane od koje najmanje očekujemo, ali gotovo uvek kao rezultat naše odvažnosti da je zatražimo. Upravo je taj korak Milan Grujčić, radnik kompanije Jazaki učinio prošle godine kada je donosio odluku da krene na Svetsko prvenstvo u karateu u Rumuniji. Od svoje firme je zatražio finansijsku pomoć. Odmah su mu izašli u susret, a kao produkt zajedničkog ulaganja, Grujčić je u naš grad doneo zlatnu medalju sa svetskog takmičenja.
Ove sezone, slična priča. Grujčić uskoro ide na Evropsko prvenstvo u Portorož, dok iza njega stoji kompanija Jazaki.
-Da mi prošle godine nije bilo podrške firme ne bih mogao otputovati na svetsko prvenstvo, a samim tim ne bi bilo ni medalje. Ta saradnja se nastavila i ove sezone. Sada me Jazaki sponzoriše da odem na Evropsko prvenstvo u Sloveniju- ističe za “Glas Podrinja” Milan Grujčić i objašnjava da on deli sudbinu sa većinom reprezentativaca ovog sporta, koji ne mogu da računaju na finansijsku podršku republičkog Saveza, te sponzore moraju da obezbede sami.
Grujčić kaže, da osim finansijske, uvek može da se osloni na pomoć i razumevanje svojih nadređenih i oko treninga. U proteklom periodu radio je samo prvu smenu, te je imao dovoljno vremena da se dobro pripremi.
-Pred svetsko takmičenje vežbao sam intenzivno šest meseci, i sada sam počeo da se pripremam istim tempom, ali mi se desio peh, odnosno, imao sam malo težu povredu, pa sam mesec dana morao da pauziram. Međutim, uprkos tome, mislim da ću biti spreman za prvenstvo, jer imam i motiv više: ukoliko se dobro pokažem postoji mogućnost da dobijem profesionalni ugovor i idem na turnire u Indiju na tri nedelje- priča Milan, koji je na Svetskom prvenstvu 2016. godine plasman završio na 6. mestu, sedam puta je bio državni prvak, dok je najuspešniji u takmičenju Kupa bio dva puta. Pre dve godine proglašen je za najuspešnijeg takmičara u Fundokan savezu Srbije.
U Jazakiju kažu da je Milan za sada jedini radnik koji ima ovakav vid podrške, ali da ne sumnjaju da bi uvek pronašli načina da pomognu svoje zaposlene u realizaciji svojih talenata i potencijala. Sa druge strane, ova kompanija je od osnivanja u Šapcu do danas postala poznata po visoko razvijenom nivou društvene odgovornosti i brige o zajednici.
Podsećanja radi, početkom školske godine kompanija Jazaki donirala je opremu u vrednosti od milion dinara šabačkoj Tehničkoj školi. To je, za sada bila najvrednija donacija, ali su za budućnost u planu mnoge slične aktivnosti.
-Mi brinemo o svojim radnicima u svim aspektima njihovog života. Pored donacije Tehničkoj školi u planu je i dolazak studenata i učenika na stručnu praksu u Jazaki. Prilikom obeležavanja Svetskog dana protiv raka dojke, u saradnji sa Domom zdravlja, napravljeno je predavanje na ovu temu za naše radnice, gde su mogle da zakažu i preventivne preglede... Potom, za naše radnike organizujemo novogodišnju proslavu, njihovoj deci darujemo paketiće- navela je neke od aktivnosti ispred Jazakija Ana Karišik.
T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa