Info

27. decembar 2018.27. dec 2018.
FOTO: VANjA ALEKSIĆ

FOTO: VANjA ALEKSIĆ

VATERPOLO: KUP SRBIJE

KUP JE ŠABAČKI!

Prvi trofej Kupa u istoriji šabačkog vaterpola. Dominacija protiv Partizana i kontrola utakmice u finalu. Uspeh za istoriju kluba, šabačkog sporta, ali i nastavak serije dobrih rezultata koja traje četiri sezone
Dok su prethodne godine u Bečeju primali srebrne medalje, vaterpolisti i uprava Vaterpolo kluba ŠABAC poželeli su za novu godinu jedan trofej. Radili su predano, svako u svom polju, cele godine. Bili vredni na treninzima, posvećeni na utakmicama, verovali da uspeh neće izostati, slušali trenera. Uprava napravila procenu u svakom prelaznom roku šta nedostaje, predano i strpljivo razgovarala sa potencijalnim pojačanjima, alternativom na mestu trenera, stvorila kompletan, kompaktan tim, dobrih igrača, sportista i ljudi. Napravili su iskorak na svakom polju, rang više u regionu, mesto više u domaćem prvenstvu i zaslužili, apsolutno zaslužili, da im trofej na kraju godine donese ispunjenje želje. Deda Mraz donosi darove i u sportu, no nije dovoljno samo poželeti, već se veliko praznično znamenje mora i zaslužiti. Baš to su učinili i zaslužili šabački vaterpolisti. Autobus na relaciji Šabac – Zrenjanin bio je pun optimizma, pozitivne energije i velike želje, a onaj u suprotnom smeru Zrenjanin – Šabac teži za srebro velikog pobedničkog pehara i 15 zlatnih medalja. Zauvek u analima ostaje, POBEDNIK KUPA SRBIJE ZA SEZONU 2018/19. – VATERPOLO KLUB ŠABAC!!!!
Karta za treći uzastopni finalni turnir obezbeđena je protiv Valjevaca u Šapcu, a onda je žreb rekao da će u polufinalu turnira podarenog Zrenjaninu, morati da se susretnu dva prva favorita, prošlogodišnjni finalisti. Dok su navijači žalili zbog toga, stručni štab predvođen Miodragom Mirovićem i igrači su to prihvatili kao još jednu informaciju. Znali su da je trofej realan, ostvariv, iako težak cilj. Kada imate najviše ambicije, morate kvalitet dokazati i protiv najjačih. Nisu skrivali želje pred put kapiten Gojko Pijetlović, Nikola Marković, Marko Janković, ali nisu ništa obećavali unapred. Ipak, behu potpuno uvereni da samo od njih zavisi konačan uspeh.
Procena pred polufinale protiv PARTIZANA govorile su da su šanse 50:50, a neki od neutralnih posmatrača, nekadašnjih reprezentativaca davali su blagu prednost braniocu trofeja. Beograđani su uneli zvanje čuvara trofeja u meč, a Šapčani dve uzastopne pobede nad velikim rivalom. Nisu to bile samo rezultatski trijumfi, već je velikan nadigran u bazenu i proletos i jesenas, no nijednom kao prethodne subote u Zrenjaninu. Sve je ukazivlao da nas čeka meč u kome će ishod odlučiti jedan posed, sam finiš, a već u prvom periodu „čivijaši“ su imali velikih 4:0. Napad pokazao smirenost, odbrana čvrstinu, Gojko Pijetlović klasu. Apsolutno je kontrolisana igra, dešavanja u bazenu, rasla je prednost i do plus pet u finišu poluvremena, 9:4. Izgledalo je da se „crno-beli“ tim može vratiti posle dva vezana pogotka u finišu poluvremena, no sve je rešeno u trećem periodu. Verovatno je još onda bilo jasno ko će u finale. Čak možemo reći da sa konačnih 14:10 može biti zadovoljan i PARTIZAN. Da li je, ne znamo, no nije ni važno, ŠABAC JE U FINALU!!! Velkić, Rogač i Janković postigli su po tri gola.
Kragujevački RADNIČKI raste iz sezone u sezonu, govori to i tabela gde god da igraju, a „najplastičniju“ potvrdu dao je ovosezonski Kup. Nadigrali i „šokirali“ ZVEZDU u četvrtfinalu, a onda protiv NIŠA pokazali da to nije bio splet okolnosti, već posledica uigranosti mladog tima koji predvodi Uroš Stevanović. Nekadašnji finalista Kupa šampiona više nema u svom sastavu: Filipovića, Burića, Zlokovića, Udovičića, Gaka, Radića, Ćirića, ali ima neverovatne: Dobožanova, Gijoma, Tomaševića, Gusarova, Radovanliju. Znao je trener ŠAPCA Mirović da još treba zaraditi trofej, čak i posle polufinala. Razumeli smo Gojka Pijetlovića kada je rekao da duel sa Partizanom nije „finale pre finala“, već jedno od dva polufinala.
Počeo je veliki okršaj pred punim tribinama u Zrenjaninu i dve četvrtine gledali smo potpuno izjednačene rivale. Dva golmana fantastična, šuteri raspoloženi, međutim kada bi se brojali udarci bukvalno u okvir gola, ŠABAC bi bio ubedljivo isped već posle 16 minuta. Izgledalo je da su ruke Dobožanova nekoliko metara dugačke, da je lopti koju upute Šapčani milije da se sudari sa prečkom, stativom, prstima protivničkog golmana, nego da uđe u mrežu. Najvažnije je da nisu gubili glavu naši igrači ni onda. RADNIČKI je potvrdio da zaslužuje finale, da nije slučajno tu, a ŠABAC, u trećem periodu pre svega, potvrdio da nije slučajno favorit. Serijom 4:0 napravljena je prednost od četiri gola. Nije ni to rešilo finale, ali je lakše kada su konci potpuno u vašim rukama. Kragujevčani su pokušali da se vrate, pripretili, no više nisu mogli, suviše je trofej grejao oči Šapčanima da ne bi dospeo u ruke. Istorija ispisana, trener Mirović, pomoćnici Ličanin i Car, fizioterapeut Đokić i svi igrači u bazenu. TROFEJ JE ŠABAČKI!!!!
- Zaslužili smo trofej, kao tim, kvalitetom, atmosferom u timu koja nas nosi cele sezone. Čestitiam saigračima, znamo koliko je truda neophodno za ovakav uspeh i zato je pehar izuzetno drag, a kao kapiten sam ponosan na svoj tim. Ovo je istorija, ali i zamajac za dalje – naglasio je kapiten Gojko Pijetlović.
- Dve teške utakmice, a za finale smo imali nepuni dan da se pripremimo. Znali smo da nas i u nedelju čeka fantastičan protivnik, što je i pokazao. Čestitam mojim igračima, borili su se neverovatno, ostavili u bazenu svaki atom snage i zaslužili da ispišu klupsku istoriju. Ovo je njihov uspeh – istakao je trener osvajača Kupa Miodrag Mirović.
- Trofej smo osvojili u subotu, ali taj put gradimo već nekoliko godina. Znali smo i posle pobede u polufinalu da nas čeka mnogo teška utakmica protiv Radničkog jer ni oni nisu srećan tim, već ekipa koja planski formirana ima ogroman potencijal i sjajnu budućnost. Pobedili smo dve odlične ekipe i dokazali da nam visoke ambicije nisu samo snovi, već imaju realnu osnovu. Slavimo, ali se ne opuštamo, nema vremena za veliki odmor, očekuju nas obaveze u A1 ligi, u domaćem prvenstvu. Mi idemo svojim putem, ne obećavamo ništa, ali želimo mnogo i spremni smo da radimo na tome – ističu u upravi kluba.
PUT DO TRONA

½ FINALE: ŠABAC – PARTIZAN 14:10 (5:2, 4:4, 4:3, 1:1)
Zrenjanin. Sudije: Golijanin i Anđelić (Beograd). Isključenja: Partizan 12; Šabac 12.
ŠABAC: Pijetlović, Eraković, Marković 2, Repanović, Toholj, Velkić 3, Rogač 3, Lukić 2, Janković 3, Vučinić 1, Bolović, Ilić 1, Vukadinović, Luka.
PARTIZAN:Vlahović, Andrin, Kasum 4, Korolija 1, Radulović, Tomić 1, Adžić, Andrejević 2, Barać 1, Radanović 1, Radonjić, Gbadamasi, Bulajić, Nešić.

FINALE: ŠABAC – RADNIČKI (KG) 10:9 (2:2, 2:2, 4:1, 2:4)
Zrenjanin. Sudije: Raković i Putniković (Beograd). Isključenja: Šabac 14; Radnički 10.
ŠABAC: Pijetlović, Eraković, Marković 1, Repanović, Toholj 1, Velkić 1, Rogač 2, Lukić 1, Janković, Vučinić 4, Bolović, Ilić, Vukadinović, Vasović.
RADNIČKI: Dobožanov, Mitrović, Stanojević, Ganić, Radovanlija 1, Tanasijević, Panić, Žulum 3, Vasić, Gusarov 4, Manić 1, Tomašević, Đerković, Pljevančić.

KUP OSVOJILI
VK ŠABAC: Gojko Pijetlović (kapiten), Aleksandar Eraković, Nikola Marković, Mihailo Repanović, Nebojša Toholj, Petar Velkić, Dragoljub Rogač, Nikola Lukić, Marko Janković, Đorđe Vučinić, Marko Bolović, Marko Ilić, Andrej Vukadinović, Ognjen Vasović. STRUČNI ŠTAB: Miodrag Mirović (trener); Nemanja Ličanin, Nikola Car (asistenti); Nikola Đokić (fizioterapeut).
D. B.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa