17. januar 2019.17. jan 2019.
Milić odabrana alternativa
RUKOMET: SVETSKO PRVENSTVO (M)

Milić odabrana alternativa

Od nedavno šabačka METALOPLASTIKA može se pohvaliti da je klub koji daje najviše reprezentativaca kada se govori o ekipama iz domaće Super lige. Vukašinu Vorkapiću pridružio se u Nemačkoj i MILAN MILIĆ. Do sada su „plastičari“ i „Vojvodina“ imali po jednog igrača, a sada je 2:1 za Šapčane.
Nije nikome želja da dobije iznenadnu šansu usled povrede saigrača, no i to je sastavni deo sporta i kola sreće. Jedan od iskusnijih u timu Nemanja Zelenović pretrpeo je povredu ligamenta još u prvom meču Srbije protiv Rusije, te je kao zamenu za njega Nenad Peruničić uputio poziv mladom beku dvostrukog šampiona Evrope iz Šapca Milanu Miliću.
Milić je rođen 1998. Godine. Metaloplastiku je pojačao pre dve sezone kada je plavi dres obukao umesto dresa ekipe „Župe“. Prošao je sve reprezentativne selekcije Srbije i označen je kao jedan od bekova koji treba da preuzmu teret najbolje selekcije u budućnosti.
Milić je „preoteo“ klupskom kolegi epitet najmlađeg člana reprezentacije. Za oba rukometaša je planetarni šampionat debi u seniorskoj selekciji, no poverenje već sada je potpora velikim očekivanjima od njih na narednim takmičenjima.
Srbija je do sada igrala protiv: Rusije (30:30), Francuske (21:32), Brazila (22:24), Koreje (31:29), večeras će u borbu protiv domaćina. Bez obzira na konačnu poziciju na tabeli, ekipa će odigrati još neki meč. Jedna od prve tri pozicije vodi u osminu finala, a četvrto mesto u Prezident kup.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa