17. januar 2019.17. jan 2019.
KORISTAN I LEP HOBI

Novogodišnji i božićni aranžmani penzionerke iz Šapca u Austriji

Ljubinka Katić (68) penzionerka iz Šapca napravi oko 500 novogodišnjih i božićnih aranžmana a najveći broj po porudžbini šalje za Beograd i Austriju. Dekoracije su spakovane u korpe izrađene od slame, hartije i plastičih kesana ovaj način recikliranih u unikatne praznične ukrase.
-Pripreme počinjujoš od septembra prikupljanjem materijala, pa kasnije sađenjem žita da bih već prvih dana decembra počela sa izradom. Veliki je to posao, ali radost je veća. Ranijih godina sam aranžmane prodavala na novogodišnjim tezgama na ulici, ali nije više za mene da stojim na hladnoći celi dan napolju. Sreća te sam za to vreme upoznala puno ljudi koji su kasnije nastavili da naručuju baš moje božićne korpice. Pomažu mi u izradi često sinovi, snaje i unučad kad imaju vremena, okupi se tada cela porodica, pravimo korpice i uživamo - priča Ljubinka.
Svaka kuća u ulici u kojoj živi ova vredna penzionerka na poklon dobije po jedan aranžman.
- Ovo je vreme darivanja, a to je najmanje što mogu da učinim da ulepšam praznik svojim komšijama – objašnjava Ljubinka dok belim, crvenim, srebrnim i zlatnim nijansama boji još prazničnu korpicu spremnu da ukrasi nečiji dom.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa