4. april 2019.4. apr 2019.
U BEOGRADU ORGANIZOVAN 17. PROTEST „1 OD 5 MILIONA“

Sledeće subote „marš na Pink“

Na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu okupljenima su se obratili glumac Branislav Lečić i istoričar Čedomir Antić. U Takovskoj ulici, ispred zgrade RTS, organizovan još jedan „slobodan dnevnik“
U Beogradu je i protekle subote organizovana protestna šetnja. Bilo je to 17. okupljanje građana, a sve je počelo zbog fizičkog napada na Borka Stefanovića, predsednika levice Srbije u Kruševcu.
Glumac Branislav Lečić ponovio je da demonstranti traže ostavke Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Maje Gojković, kao i rukovodstva RTS i REM, a zatim stvaranje uslova za fer i slobodne izbore. U suprotnom, sledi protest 13. aprila u Beogradu, poručio je Lečić.
Okupljenima se obratio istoričar Čedomir Antić. On je rekao da mu je čast što je na mestu na kome se „već 150 godina brani demokratija“.
- Pitaju nas za šta se borimo, navodno niko ne primećuje šta je to loše, mi kažemo borimo se za demokratiju. Demokratija je unutrašnja sloboda, može neko biti lično srećan koliko god želi, ako nisu srećni ljudi do njega, ako građani nemaju slobodu da odlučuju o svojoj sudbini, ako sreća nije sreća onih oko nas, onda naša sreća nije lični zabran, već je sebičnost i nije dugog veka - poručio je Antić.
On rekao da će Vučića sa vlasti oterati mirno i da niko ne želi građanski rat „zbog jednog čudaka“.
U Takovskoj se povorka zaustavila ispred zgrade Radio televizije Srbije, gde se „emitovao“ još jedan „Dnevnik slobodne Srbije“ čiji su gosti bili predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović i predsednik Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije Jovan Tamburić. Na asfaltu je ispisan datum 13. april, za kada je zakazan skup u Beogradu i poruka „Gotov je“.
Protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu završen je najavom da će sledeće subote građani šetati od zgrade Vlade do televizije Pink. Na „veliki marš“ do Pinka građane je pozvao glumac i funkcioner Demokratske stranke Branislav Lečić. On je rekao da ga je vlasnik televizije Pink Željko Mitrović pozvao da gostuje kako bi inicirali Utisak nedelje i da mu sada šalje odgovor: „Ne gostujem na Pinku, ali ću doći sa svima vama“.
- Mnogo smo okupatora skinuli sa svojih leđa i ove dahije i paše ćemo poslati u prošlost - rekao je Lečić.
On je poručio i da predstavnici opozicije treba da razmisle o svojim planovima posle 13. aprila.
Protesti su protekle nedelje organizovani širom Srbije. Ukupan broj gradova i opština u kojima se oni organizuje je veći od 100.
N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa