4. april 2019.4. apr 2019.
Prolećno uređenje grada
JKP “Stari grad” Šabac

Prolećno uređenje grada

Grad Šabac i ovog proleća zasijaće punim sjajem zahvaljujući predanom radu ekipa JKP "Stari grad", koje svakodnevno održavaju više od 70 hektara zelenih površina. U toku su radovi na orezivanju drvorednih sadnica i održavanju cvetnih leja i ukrasnog šiblja.
Ekipe Sektora gradskog zelenila, ovih dana imaju pune ruke posla. Parkovi, skverovi, trgovi, stambena naselja, Letnjikovačka šuma i Sportsko rekreativni centar plaža “Stari grad”, reč je o ukupno 75 hektara gradske površine koju treba urediti, kao i oko 25 hektara prilaza gradu.
Direktorka JKP “Stari grad” Šabac Snežana Đokić, ističe da je u toku prolećno košenje, orezivanje i okopavanje oko 2.000 drvorenih sadnica, kao i sređivanje cvetnih leja, ruža i ukrasnog šiblja.
- “Trudimo se da se prilagodimo potrebama građana i da stalno obogaćujemo ponudu novim sadržajima i da maksimalno što je do nas ulepšamo grad, pa makar to bila sadnica cveća ili neko drvo, ali zaista činimo sve što je do nas da oplemenimo prostor u kome svi boravimo”.
Ove sezone, na 1.700 kvadratnih metara u gradu, posađeno je čak 28.000 sadnica cveća. U pripremi su i nove koje se nalaze u rasadniku Službe zelenila JKP “Stri grad” i namenjene su za majsku sadnju, kada će ugledati svetlost dana i ulepšati gradske površine.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa