16. maj 2019.16. maj 2019.
Maj, mesec „Lazinih“ dana
OŠ “laza k. lazarević”

Maj, mesec „Lazinih“ dana

U prepunoj sali Šabačkog pozorišta 10. maja je obeležen Dan Osnovne škole „Laza K. Lazarević”. Svečanu atmosferu upotpunio je hor pod rukovodstvom Dejana Josipovića čiji su članovi, pored učenika, bile učiteljice i stručna služba škole. Malu ali odabranu glumačku trupu predvodili su nastavnici srpskog jezika Mila Babić i Nikola Tanasić. Dramatizacijom Laznih pripovedaka publika se prisetila života i književnog rada ovog velikog pisca, humaniste i lekara, te je zbog navedenog i naziv predstave bio simboličan – Intelektualac na balkanskom tlu. Idealni spoj svih elemenata, koji su činili scenski nastup, upotpunio je Branko Birmančević koji je predvodio orkestar i Vesna Dobrivojević, umetnički rukovodilac ansambla Bisernica.
Uvodni film pod nazivom Put, čiji je autor Svetislav Predić, naišao je na oduševljenje publike. On govori o Lazinoj školi danas, onima koji su svojim prisustvom u njoj ostavili neizbrisiv trag, ali i o onima koji u nju tek dolaze i sa kojima će škola stvarati istoriju. Nakon filma sledila je prezentacija o najuspešnijim učenicima koju je pripremila Nataša Popović.
Voditeljka programa i naratorke su putem kratke retrospektive predstavile istorijat škole i istakle po čemu je ona danas posebna, a nakon toga je usledilo obraćanje direktora Milana Blagojevića koji je, pozdravivši prisutne goste, naglasio da su deca naša budućnost i ukras sveta. Pored isticanja značaja u vezi sa obrazovanjem i vaspitanjem dece, direktor je istakao i značaj prijateljstva želeći da na taj način na binu pozove Slobodana Bogdanovića, sadašnjeg zamenika direktora i čoveka koji je doprineo da Lazina škola danas bude prepoznatljiva i posebna.
Maj mesec je rezervisan i za Lazine dane u kojima će škola, sa zadovoljstvom, otvoriti svoja vrata svim posetiocima koju budu želeli da uživaju u bogatom programu koji čine: Festival nauke Učim, znam, pokazujem, izbor Lazinog dvojnika, izložba kućnih ljubimaca, takmičenje u bacanju papirnih aviončića, prvi put u jednoj školi u Evropi, moj čudesni svet francuskog jezika, i aktivnost pod nazivom Čuvamo porodičnu narodnu tradicuju.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa