23. maj 2019.23. maj 2019.
Ples mladosti i prijateljstva
Tradicionalna manifestacija Maturantski ples

Ples mladosti i prijateljstva

Tradicionalna manifestacija Maturantski ples i ove godine je održana na gradskom trgu, gde je 628 maturanata svih osam šabačkih srednjih škola tačno u podne 17. maja zaplesalo uz Štrausa i na taj način obeležilo kraj srednje škole.
Uz zvuke operete "Slepi miš" i uvežbane, sinhrone korake kadrila, priključili su se svojim vršnjacima iz drugih evropskih gradova u obaranju Ginisovog rekorda u masovnom plesu. Ovom velikom manifestacijom srednjoškolci tradicionalno su obeležili kraj jednog dela školovanja i početak novog doba u životima i obrazovanju. Nakon odigranog kadrila usledilo je slavlje uz tradicionalno kolo i nezaobilazan vozić prijateljstva, radosti.
Podršku učenicima pružili su roditelji, profesori, ali i brojni sugrađani koji su želeli da budu deo praznika mladosti i prijateljstva.
Za organizaciju događaja pobrinula se Gradska uprava Šabac, kao suorganizator, nabavkom opreme za obezbeđenjem uslova za održavanje plesa.
U ime Grada maturante je pozdravila Tatjana Marković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti.
-Potrudite se da izađete u svet i slobodno istražujete, stičete nova saznanja i sazrevate. Verujem da ćete se jednog dana vratiti u svoj grad kako biste znanja koja ste stekli primenili ovde i podelili sa svima nama - istakla je Tatjana Marković u svom obraćanju.
Cilj akcije je promovisanje tolerancije, mira, prijateljstva, povezivanje sa mladima iz cele Evrope uz negovanje zajedničkih vrednosti bez obzira na različitosti.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa