Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
Плес младости и пријатељства
Традиционална манифестација Матурантски плес

Плес младости и пријатељства

Традиционална манифестација Матурантски плес и ове године је одржана на градском тргу, где је 628 матураната свих осам шабачких средњих школа тачно у подне 17. маја заплесало уз Штрауса и на тај начин обележило крај средње школе.
Уз звуке оперете "Слепи миш" и увежбане, синхроне кораке кадрила, прикључили су се својим вршњацима из других европских градова у обарању Гинисовог рекорда у масовном плесу. Овом великом манифестацијом средњошколци традиционално су обележили крај једног дела школовања и почетак новог доба у животима и образовању. Након одиграног кадрила уследило је славље уз традиционално коло и незаобилазан возић пријатељства, радости.
Подршку ученицима пружили су родитељи, професори, али и бројни суграђани који су желели да буду део празника младости и пријатељства.
За организацију догађаја побринула се Градска управа Шабац, као суорганизатор, набавком опреме за обезбеђењем услова за одржавање плеса.
У име Града матуранте је поздравила Татјана Марковић, начелница Одељења за друштвене делатности.
-Потрудите се да изађете у свет и слободно истражујете, стичете нова сазнања и сазревате. Верујем да ћете се једног дана вратити у свој град како бисте знања која сте стекли применили овде и поделили са свима нама - истакла је Татјана Марковић у свом обраћању.
Циљ акције је промовисање толеранције, мира, пријатељства, повезивање са младима из целе Европе уз неговање заједничких вредности без обзира на различитости.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa