23. maj 2019.23. maj 2019.
Stvaranje prostora za mlade ljude
Regionalna konferencija „Digitalna pismenost i transformacija obrazovanja i biznisa“

Stvaranje prostora za mlade ljude

Ministaratvo i Grad Šabac su prepoznali da je vreme da se ukaže firmama i obrazovnom sistemu na potrebu za digitalnom transformacijom
Regionalna konferencija "Digitalna pismenost i transformacija obrazovanja i biznisa" organizovana je protekle sedmice u Startit centru i Muzeju šabačkih Jevreja.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović otvorio je u sinagogi radionicu na temu digitalizacije u poslovanju, a pomoćnica gradonačelnika za uključivanje građana Jelena Topalović Petrović radionicu na temu digitalne pismenosti i obrazovanja u Startit centru.
Zelenović je ovom prilikom istakao da posle 2 godine od otvaranja Startit centra u Šapcu, možemo da svedočimo da se otvorio prostor za nove ljude i nove ideje.
- Ništa ne može da se uradi na silu pa je i ovaj tok išao prirodno. Činjenica da možemo da promenimo način na koji se odvija obrazovanje u Srbiji može dramatično da promeni način na koji ljudu gledaju u budućnost. Važno je da otvorimo prostor za nove, mlade ljudi, zato je važno da se u javnom životu pojave novi ljudi koji daju nove odgovore, rekao je gradonačelnik.
Predavač Zoran Jovanović istakao je da radionica na temu digitalizacije u poslovanju ima izuzetan značaj, a s obzirom na to da je proces digitalne transformacije u Srbiji u toku.
-Ministaratvo i Grad Šabac su prepoznali da je vreme da se ukaže firmama i obrazovnom sistemu na potrebu za digitalnom transformacijom. Trebalo bi unaprediti svesnost firmi o četvrtoj industrijskoj revoluciji u kojoj se nalazimo, rekao je Jovanović i dodao da je neophodno izvršiti proces digitalne transformacije da bi naše firme bile konkurentne u svetu, kao osnov za ekonomski prosperitet društva.
K.J.Đ

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa