Info

13. jun 2019.13. jun 2019.
Prvo mesto na Matematičkoj olimpijadi
OŠ „Nikolaj Velimirović“ na “Arhimedesu“

Prvo mesto na Matematičkoj olimpijadi

Učenici OŠ „Nikolaj Velimirović” su ponovili prošlogodišnji uspeh, i ove godine, ponovo su osvojili prvo mesto na MATEMATIČKOM TURNIRU u organizaciji MD „ARHIMEDES”, tj. 45. MATEMATIČKOJ OLIMPIJADI OSNOVNIH ŠKOLA REPUBLIKE SRBIJE, održanoj u Beogradu. Takmičenje predstavlja ekipno prvenstvo osnovnih škola Republike Srbije u matematici.
Za prethodnih sedam godina, škola se svojim rezultatima na takmičenju koje ima dugu tradiciju, pozicionirala ne samo među najbolje rangirane ekipe, već je čak četiri puta osvojila prvo mesto.
Ovogodišnji šampioni su oborili rekord od prethodne godine ukupnim zbirom od 472 poena, najvećim koji je neka ekipa osvojila u poslednjih 10 godina i činjenicom da su svi članovi ekipe osvojili nagrade i u pojedinačnoj konkurenciji. Ukupno je bilo 91 ekipa sa 455 takmičara.
Uspešni matematičari su:
Ognjen Gajić (IV razred) – II nagrada
Petar Popović (V razred) – I nagrada
Miloš Savić (VI razred) – I nagrada
Vukašin Babić (VII razred) – I nagrada
Marta Jovičić (VIII razred ) – III nagrada
Matematički turnir zatvara ovogodišnju sezonu takmičenja koja je počela „Dopisnom olimpijadom” u organizaciji MD „ARHIMEDES”, još u septembru 2018. godine na najbolji mogući način. Od septembra do maja, učenici su osvojili 28 nagrada na državnim takmičenjima iz matematike i postali vicešampioni države Matematičkog kviza u organizaciji Društva matematičara Srbije. Škola je jedina osnovna škola u Srbiji čiji je učenik, Vukašin Babić na ovogodišnjem Državnom takmičenju iz matematike i Srpskoj matematičkoj olimpijadi proglašen za najuspešnijeg takmičara sedmog razreda.
-Postati šampion države je velika čast koja sa sobom nosi i veliku odgovornost da zadržimo kvalitet u radu i branimo osvojene titule. Vrednim radom naših učenika i posvećenim radom tima naših učitelja i nastavnika nastojimo to i da ostvarimo – ističe Stručno veće nastavnika matematike OŠ „Nikolaj Velimirović”.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa