13. jun 2019.13. jun 2019.
Ambicije za  stepenik više
FK “MAČVA” POČELA PRIPREME

Ambicije za stepenik više

Fudbaleri “Mačve” u ponedeljak su počeli pripreme za predstojeću sezonu. Prozivci igrača prisustvovala su i četiri pojačanja. Istovremeno, radi se i rekonstrukcija travnate površine na stadionu i to posle 40 godina.
Prvi deo priprema ekipa će odraditi u Šapcu, a zatim odlaze na Zlatibor gde će odigrati i nekoliko utakmica. Sezona počinje 20. jula.
Novi igrači “Mačve” su Mile Vujasin, Filip Čermelj, Stefan Ilić i Nikola Dukić. Vujasin,ofanzivni vezni, došao je iz Radničkog iz Kragujevca, Čermelj, vezni igrač i Ilić, napadač, došli su iz Partizana, a Dukić, levi bek, koji je takođe dete Partizana, igrao je poslednjih godina u Veroni.
Iz kluba su otišli Mladen Lazarević, Dejan Babić, Jovan Vićić i Endru Marveđo. Novi trener golmana je Dejan Maksić, dok će dosadašnji Ćirić rad nastaviti u Bahreinu.
- Dosta pozitivnih stvari se dešava u klubu i oko kluba, što se i vidi po igračima, stručnom štabu i upravi. Svi smo došli sa osmehom na licu. Očekujemo uspešne pripreme i sezonu bolju od prethodnih. “Mačva” je poznata kao klub koji svakog dočeka raširenih ruku, tako da novi igrači neće imati problema, rekao je kapiten “Mačve” Filip Pejović.
Ambicije kluba su za lestvicu više nego prethodnih sezona. Opstanak u ligi se više i ne pominje. Sada, kao stabilan Superligaš, planiraju da se pozicioniraju u gornjem delu tabele.
- Prethodni period je bio dosta povoljniji za treniranje nego za odmor. Ovde smo do 2. jula. Posle idemo na Zlatibor gde će biti glavni deo priprema. Tamo ćemo odigrati nekoliko utakmica i videti kakva je situacija sa igračima i formom. Kada god počinjemo neki posao mora da postoji cilj. Gledajući ekipu od prošle godine i to ko je došao, a ko otišao, možemo da kažemo da ćemo konkurisati za gornji deo tabele, istakao je trener “Mačve” Darko Tešović.
- Verujem u ove momke i znam da možemo da napravimo više nego prethodne sezone. Prošla sezona je takođe bila uspešna. Kadeti su nam se plasirali u Kvalitetnu ligu Srbije i to je velika stvar. Nadam se da ćemo sledeće godine imati i omladince u višem rangu, rekao je Ivica Kralj i kao još jednu prednost istakao što će novu sezonu igrati na kvalitetnijem terenu na kom se mogu igrati i evropske utakmice, naglašava predsednik kluba Ivica Kralj.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa