24. oktobar 2019.24. okt 2019.
Opasnost u blizini škole?
U SLICI I REČI

Opasnost u blizini škole?

Čitaoci koji su nam dostavili fotografiju saznali su da je reč o skladištu lako zapaljive biomase, apsolutno nezaštićene od spoljnog uticaja. Reč je o građevini u blizini obrazovne ustanove koju pohađa značajan broj đaka, a samo trenutak nepažnje, jedan zalutali pikavac, neugašeno palidrvce ili nešto treće, mogli bi dovesti do katastrofe, dodaju oni
U vreme izgradnje, izgleda da se u našoj blizini suočavamo sa primerom destrukcije. Više sugrađana obratilo se našoj redakciji izražavajući zabrinutost zbog neobezbeđenog objekta koji vidite na fotografiji. Kako ističu nije reč o samom objektu, već o potencijalnoj opasnosti koju nosi materijal koji se, nezaštićen nalazi u njemu. Pred vama je deo kotlarnice na biomasu Javnokomunalnog preduzeća „Toplana“ Šabac, u neposrednoj blizini izdvojenog odeljenja Osnovne škole „Stojan Novaković“ na Letnjikovcu.
Čitaoci koji su nam dostavili fotografiju saznali su da je reč o skladištu lako zapaljive biomase, apsolutno nezaštićene od spoljnog uticaja. Reč je o građevini u blizini obrazovne ustanove koju pohađa značajan broj đaka, a samo trenutak nepažnje, jedan zalutali pikavac, neugašeno palidrvce ili nešto treće, mogli bi dovesti do katastrofe, dodaju oni.
Za rad kotlarnice nadležno je pomenuto javno preduzeće. Zabrinuti sugrađani su naglasili da je nekada skladište bilo zatvoreno, ali da gotovo godinu dana ne postoji bilo kakva barijera ka zapaljivom sadržaju! Do sada, samo sreća je sprečavala veliki incident koji bi ugrozi đake, profesore, sve zaposlene u školi, a i šire na podučju Mesne zajednice Letnjikovac. Naravno, u sreću se niko ne može večno pouzdati, te je strah konstantan i svakim danom sve veći.
Ukoliko su informacije čitalaca istinite, postavlja se jasno, krucijalno pitanje zbog čega se masa nalazi na otvorenom, odnosno nema zaštitu ka spoljašnjem uticaju i zbog čega, do sada, problem nije rešen?
Kako smo podatke dobili neposredno pre slanja broja pred Vama na štampanje u Beograd, nismo uspeli da stupimo u kontakt sa rukovodstvom šabačke toplane. Ipak, kako je reč o ozbiljnom problemu ili bar sumnji na problem, u narednom broju pokušaćemo da saznamo više podataka i da javnost detaljnije obavestimo da li postoji pomenuta opasnost i ukoliko postoji koji je put do njenog otklanjanja. Upravo potencijalna opasnost nas je navela da ne čekamo sedam dana kako bi ukazali na potencijalni problem, već da to uradimo odmah, u nadi da bi nedelja pred nama mogla doneti i rešenje. Najsrećniji bi bili ako bi naredni osvrt na kotlarnicu bio siže postupaka preduzetih tokom sedam dana koji su vodili ka rešenju, odnosno da već u sledećem broju „Glasa Podrinja“ vidite novu fotografiju, potpuno obezbeđenog objekta.

E.G.P.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa