24. oktobar 2019.24. okt 2019.
Zablaću više od dva kilometra puta
ZAJEDNIČKIM ZALAGANjEM MEŠTANA I GRADA

Zablaću više od dva kilometra puta

U Zablaću su proteklog četvrta završeni radovi na asfaltiranju dve deonice ukupne dužine 2.400 metara u malama Simići i Damjanovići. Putevi su rađeni zajedničkim zalaganjem meštana i grada kroz projekat „dva na dinar“. Ukupna vrednost radova iznosila je deset miliona dinara, a građani su učestvovali u trećini izdvojenih sredstava. Ovo pocersko mesto 17. oktobra posetio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović sa saradnicima koji je razgovarao sa predsednicom Mesne zajednice Natašom Radovanović i žiteljima Zablaća.
- Ko god skupi bilo kakav novac i želi da uradi nešto važno za infrastrukturu u svom naselju ili ulici u kojoj živi grad će to podržati sa duplim novcem. To je politika koja je do sada dala najbolje rezultate – kaže Zelenović i dodaje Damjanovića mala ima samo jedan problem u dužini od deset metara u spajanju sa glavnim putem. To je deo ulice koji nije završen.
Prema rečima Zelenovića ulica nije završena isključivo zbog toga što član SNS Adam Aleksić nije dao saglasnost da se to uradi.
- On ovim maltretira svoje sugrađane. Žitelji Zablaća i ja mu ovom prilikom postavljamo pitanje „zašto je to uradio“ – naglasio je Zelenović.
Meštani ovog selu na vreme su shvatili da će selo izgraditi dogovor i sloga. Stoga su se udružili i zajedničkom akcijom uz podršku lokalne samouprave realizovali ovaj projekat, a tome upravo svedoči nova putna infrastruktura u malama Simić i Damjanović.
Nataša Radovanović predsednica Mesne zajednice Zablaće istakla je da dobra infrastruktura nije privilegija, nego pravo svih meštana grada, kako onih u centru tako i onih u najudaljenijim delovima.
- Svi zajedno radimo na tome da na pravi način vrednujemo inicijative. Zato je dobro i značajno da Grad podržava ovakve akcije, koje imaju za cilj poboljšanje kvaliteta i uslova života. Svaki je put bitan i podjednako važan – kaže Nataša Radovanović.

m. g.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa